1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır zanlısının annesi: Bu çocukların IŞİD’e gidişini devlet önlemedi
Diyarbakır zanlısının annesi: Bu çocukların IŞİD’e gidişini devlet önlemedi

Diyarbakır zanlısının annesi: Bu çocukların IŞİD’e gidişini devlet önlemedi

Diyarbakır’da HDP’nin 5 Haziran günü düzenlediği mitingi hedef alan bombalı saldırının faili IŞİD üyesi Orhan Gönder’in annesi, “Adıyaman’dan bu çocukların IŞİD’e” gidişini devlet önlemedi. Önlemediyse bugün bunların olacağını devlet biliyordu, biliyordu”

A+A-

Gidiş o gidiş

Adıyamanlı gençlerin hangi camilerde, hangi çay ocaklarında buluşup yönlendirildiklerini tek tek anlatan Hatice Gönder, “Polise de emniyet müdürüne de, valiye de defalarca gittim.(AKP Adıyaman milletvekili) Ahmet Aydın ile de görüştüm. İsimleri yazdı cebine koydu. ‘Bizzat bu işle ben ilgileneceğim’ dedi. Gidiş o gidiş” diye konuştu.

Suç unsuru yok, bir şey yapamayız

Orhan Gönder’in amcasının oğlu Ercan Gönder ise “Emniyet mercilerinde hal ve hareketlerinden şüphelendiğimize dair bilgiler verdik. Onlar daha önce bir defa çağırıp ifadelerini aldılar. Ondan sonra bu işi bıraktılar. Dediler ki herhangi bir suç unsuru olmadığı için biz hiçbir şey yapamayız” ifadelerini kullandı.

Sonuç ortada

Gönder ve arkadaşlarının İslam Çay Evi’nde buluştuklarını öğrendiklerini aktaran Ercan Gönder şöyle devam etti: “Daha sonra IŞİD’in bayrağının oraya asıldığını duyunca tamamen bu işin bu farklı boyutta olduğunu anladık. Bunun üzerine oraya gittik. Tartıştık, kavga ettik. Suç duyurusunda bulunduk. Daha sonra emniyette kontrol etmiş. Yine bir suç unsuru bulunmamış. Bizim dışımızda da üç dört aile de şikayetçiydi bu konuda. Burası küçük bir yer aynı adamla gün içerisinde altı yedi defa karşılaşabilirsiniz. Emniyet görevini yaptı, yapmadı tam olarak bir şey diyemeyiz. Sonuçları ortada görüyoruz.”

Kaynak: Diken

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.