1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyarbakır için korkutan açıklama! ‘Vaka sayısına yetişemiyoruz’
Diyarbakır için korkutan açıklama! ‘Vaka sayısına yetişemiyoruz’

Diyarbakır için korkutan açıklama! ‘Vaka sayısına yetişemiyoruz’

A+A-

Prof. Dr. Recep Tekin, "Diyarbakır'da ikinci dalgaya yakın bir durum söz konusu şu an. Bu hızla devam edersek Diyarbakır ikinci dalgayı da aşacak gibi görünüyor. Nerdeyse vaka sayılarına yetişemez duruma geldik" dedi.

Diyarbakır'da Covid-19 tanısı konulan hasta sayısı bir haftada 300'e yükseldi. İkinci dalga endişesi yaşanan kentte pandemi hastanelerindeki klinik sayısı 5'e çıkarıldı.

Yatak kapasitelerinin dolduğu hastanelerde yeni tanı konulanlar, evlerinde izole ediliyor.

Diyarbakır’da ikinci dalgaya yakın bir durumun söz konusu olduğunu belirten Dicle Üniversitesi Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, “Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran’daki normalleşme süreci başladıktan sonra halkımızda rahatlama süreci de başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu” dedi.

Ramazan Bayramı öncesinde klinikleri kapattıklarını belirten Prof. Dr. Recep Tekin, şunları söyledi:

“Sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. Şu an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldık. Neredeyse vaka sayılarına yetişemez olduk. Hastanede kapasitemiz dolmak üzere. Bu şekilde hizmet vermekte zorlanıyoruz. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından insanların kalabalık yerlerde bulunduğunu ve maske takmadığını görüyoruz.”

Maske zorunluluğu getirdi

Öte yandan Diyarbakır Valiliği, vakaların artmasıyla kent genelinde maskesiz dolaşmanın yasaklandığını duyurdu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli hemşehrilerim, Diyarbakır genelinde maske kullanımı ve mesafe konusunda istediğimiz bir düzeye gelemedik. Bu nedenle toplum sağlığımızı korumak için İl Hıfzıssıhha Kurulunca 10 Haziran'dan itibaren il genelinde sokağa maskesiz çıkma ve dolaşma yasaklanmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.