1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyanet'ten Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu
Diyanet'ten Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, imam hatiplerle ilgili açıklamaları nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, TV programında Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler'in, imam hatip okullarına ve mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağıladığı belirtildi.

"Nefret duygusu uyandırma çabası"

Suç duyuru dilekçesinde, Mütercimler'in, imam hatip lisesi mezunları hakkındaki ötekileştiren ve asla kabul edilemeyecek çirkin ithamları ile toplumun, imam hatip lisesi mezunları, Başkanlık ve personeline karşı kin ve düşmanlık duymaya tahrik edildiği, ayrıca halkın nazarında Başkanlık ve personeline karşı nefret duygusu uyandırılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Bu durumun şüpheli hakkında atılı suç oluşturduğuna dikkat çekilen dilekçede, şunlar kaydedildi:

"İmam hatip lisesi mezunlarını açıkça boy hedefi haline getirdi"

"En üst kademelerde dahil olmak üzere devletin değişik kademelerinde ve Diyanet İşleri Başkanlığımızda imam hatip lisesi mezunu olarak görev yapan kamu çalışanlarına karşı hakaret, nefret ve düşmanlık dilini acımasızca ve insafsızca kullanan, toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olarak toplumu kin ve düşmanlığa tahrik eden ve toplumda nefret duyguları oluşturan, toplumsal barışa ve dayanışmaya zarar veren davranışları teşvik eden, tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini hiçe sayan, dini, siyasi ve felsefi düşünce ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan iftira ve ithamlarıyla toplumu ayrımcılığa tabi tutarak imam hatip lisesi mezunlarını açıkça boy hedefi haline getiren şüphelinin, yargı önünde hesap vermesi hukuk devletinin bir gereğidir. Belirtilen sebeplerle Türk Ceza Kanunu ve ilgili maddeleri uyarınca, şüpheli hakkında soruşturma açılarak kamu adına kovuşturma yapılması zarureti hasıl olmuştur."

Dilekçede, Mütercimler hakkında eylemlerine uyan TCK'nin ilgili maddeleri uyarınca soruşturma ve kovuşturma yapılarak kamu davası açılması ve tecziyelerine karar verilmesi talep edildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da Mütercimler'in imam hatiplilerle ilgili ifadelerini yayımlayan televizyon kanalı hakkında inceleme başlatmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı da Mütercimler hakkında gerekli yasal süreci başlatmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.