1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bizden kaynaklanan sorunlar üzerinde durmalıyız
Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bizden kaynaklanan sorunlar üzerinde durmalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Bizden kaynaklanan sorunlar üzerinde durmalıyız

Görmez, "Yaşadığımız acıları, sadece başkalarını suçlayarak tedavi edemeyiz. Bizden kaynaklanan sorunlar üzerinde durmalıyız." dedi.

A+A-

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ev sahipliğinde Bilkent Otel'de düzenlenen geleneksel iftar programına, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile 37 İslam ülkesinin büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcileri katıldı. 

Görmez, iftar sonrası yaptığı konuşmaya, davete katılan büyükelçileri Arapça selamlayarak başladı.

Geçen yıl iftar yemeğinde yaptığı konuşmayı hatırlatan Görmez, İslam dünyasında yaşanan acıların sadece "şiddet", "terör" başlığı altında ve sadece "mezhep çatışması", "farklı düşüncelerin çatışması" ve "Arap baharından sonra meydana gelen karışıklıklar" olarak da değerlendirilemeyeceğini söyledi.

İşin kökenine inildiğinde yaşanılan büyük acıların asıl sebebinin "medeniyet bunalımı" olduğuna işaret eden Görmez, ilim, hikmet ve marifetle konu üzerinde durulması gerektiğini bildirdi.

"Medeniyet krizini nasıl aşmamız gerektiği üzerinde durmalıyız"

Görmez, şöyle devam etti:

"Ülkelerimizdeki bütün bilim, ilim adamları, dini müesseseler bir araya gelerek en büyük gücümüz ve kudretimiz olan ilim, hikmet ve marifet gücünden hareketle bu bunalımı, bu medeniyet krizini nasıl aşmamız gerektiği üzerinde durmamız gerekiyor. Yaşadığımız acıları sadece başkalarını suçlayarak, tedavi edemeyiz. Bizden kaynaklanan sorunlar üzerinde durmalıyız. Düşünsel sorunlarımızı çözmeliyiz, dinle hayat, akılla vahiy arasında o muhteşem medeniyetimizin kurduğu büyük ilişkiyi yeniden kurarak meydan okumalara nasıl cevap vereceğimiz üzerinde düşünmeliyiz."

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kaybedilen kardeşlikleri son 10 yılda yeniden bulmaya ve yeniden kurmaya çalıştıklarını anlatan Görmez, Afrika'da, Latin Amerika'da, Pasifik Asya'nın en ücra köşelerindeki Müslümanlarla tanışmanın ve kaybedilen kardeşliği yeniden kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 

Görmez, büyükelçilere bu kardeşliklerin yeniden kurulmasına öncülük yaptıkları için teşekkürlerini iletti.

 

aa

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.