1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DİSK'ten çalışan çocuklara ilişkin rapor
DİSK'ten çalışan çocuklara ilişkin rapor

DİSK'ten çalışan çocuklara ilişkin rapor

Türkiye '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı' kutlamaya hazırlanırken, DİSK'e Bağlı Genel-İş Sendikasınca hazırlanan rapor, Türkiye de 2 milyona yakın çocuğun çalışmak zorunda bırakıldığını gözler önüne serdi.

A+A-

Türkiye '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı' kutlamaya hazırlanırken, DİSK'e Bağlı Genel-İş Sendikasınca hazırlanan rapor, Türkiye de 2 milyona yakın çocuğun çalışmak zorunda bırakıldığını gözler önüne serdi. Patronların çocukları "ucuz iş gücü" olarak gördüğü Türkiye'de, 15-17 yaş arası çalışan çocukların yüzde 80'inin kayıt dışı çalıştırıldığı vurgulandı.
Raporda gözler önüne serilen bilgiler şöyle: 
Türkiye'de çocuk işçilerin sayısına ilişkin güncel veriler sadece 15-17 yaş grubunda olan çocuk işçiler için mevcuttur. 15 yaş altı ve tarımsal alanlarda mevsimlik olarak çalışan çocuklara ilişkin veriler bulunmamaktadır. Ayrıca mesleki eğitim alan özellikle turizm sektöründe uzun saatler çalıştırılan stajyerler, yani “çocuk işçiler” ve çocuk işçiliği sayılabilecek uygulamalar ile çıraklık eğitimi alanlar resmi olarak çocuk işçi sayılmamaktadırlar. Buna karşın 2012 yılından itibaren çocuk işçi sayısı ülkemizde artmıştır. 2012 yılında 601 bin olan 15-17 yaş arası çocuk işçi sayısı, 2016 yılına gelindiğinde 709 bin olmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.