1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deyr ez-Zor’daki aşiretten DSG ve Koalisyon’a 1 ay süre
Deyr ez-Zor’daki aşiretten DSG ve Koalisyon’a 1 ay süre

Deyr ez-Zor’daki aşiretten DSG ve Koalisyon’a 1 ay süre

Deyr ez-Zor’un önde gelenlerinden Akidet Kabilesi, taleplerinin uygulanması için Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile Uluslararası Koalisyon’a 1 aylık süre verdi.

A+A-

 

2 Ağustos'ta liderlerinden birini kimliği belirsiz gruplarca yapılan suikast sonucu kaybeden Akidet Kabilesi üyeleri bir toplantı düzenledi.

Kabile lideri İbrahim el-Hivil, Deyr ez-Zor'un Zeyban köyünde yapılan toplantının ardından, taleplerinin yer aldığı bildiriyi okudu.

DSG'nin, söz konusu suikaste ilişkin herhangi soruşturma başlatmadığını vurgulayan Hivil, bölgede yaşanan tüm olaylardan koalisyon güçlerini sorumlu tutarak, suikastin aydınlatılması için bir komisyon kurulmasını talep etti.

Hivil okuduğu bildiride, koalisyon güçlerinin, Akidet aşireti mensuplarının yaşadığı bölgelerin idaresini kendilerine vermesini istedi.

Alıkonulanların serbest bırakılması çağrısında da bulunan Akidet lideri Hivil, ülkede siyasi çözümün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine işaret etti.

Hivil, 1 ay içerisinde koalisyon güçlerinin, isteklerine yanıt vermesini ümit ettiklerini ifade etti.

2 Ağustos’ta Deyr ez-Zor'un doğu kırsalındaki el-Havayic köyünde, Akidet kabilesi şeylerinden Şeyh Mutşir el-Hammud el-Ced'an ve Şeyh İbrahim el-Halil el-Abbud el-Ced'an, araçlarında hareket halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda Şeyh Mutşir ile araç şoförü olay yerinde hayatını kaybetmiş, Şeyh İbrahim ise yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.