1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Derin devletin Erdoğan'dan güçlü olduğunu söylüyorlar'
'Derin devletin Erdoğan'dan güçlü olduğunu söylüyorlar'

'Derin devletin Erdoğan'dan güçlü olduğunu söylüyorlar'

Bayrampaşa’daki evine baskın yapılarak gözaltına alınan İhvan-ı Müslimin üyesi Amr Ahmed Abdulaty Okasha'nın Türk eşi Sevgi Okasha, Millî Gazete’ye açıklamalarda bulunarak yetkililerden yardım istedi.

A+A-

 

Geçtiğimiz günlerde Mısır’a iade edilen İhvan-ı Müslimin üyesi Abdulhafiz Hüseyin, zalim Sisi hapishanelerinde işkenceden aklını ve gözlerini kaybetti.

 

Bu hafta İhvan-ı Müslimin bir üyesi daha Binkılınç Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Bayrampaşa’daki evine baskın yapılarak gözaltına alınan İhvan-ı Müslimin üyesi Amr Ahmed Abdulaty Okasha için Mısır’da müebbet hapis ve idam cezası çıkartıldı. Abdulaty Okasha’nın Türk eşi Sevgi Okasha, Millî Gazete’ye açıklamalarda bulunarak yetkililerden yardım istedi.

 

İhvan-ı Müslimin üyesi Amr Ahmed Abdulaty Okasha, geçtiğimiz hafta Bayrampaşa’daki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Bir süre karakolda tutulan Okasha, ardından Binkılınç Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Bir haftadır darbeci Sisi’nin yayın organlarında propagandası yapılan Okasha için bu hafta Mısır’da idam ve müebbet hapis cezası çıkarıldı. Millî Gazete’ye açıklamalarda bulunan AmrAhmed’in Türk kökenli eşi Sevgi Okasha, “İki evladımız var. Ben bu vatana iki tane asker yetiştiriyorum. Ben anne, eş olarak eşimin Mısır’a veya başka bir yere gönderilmesini istemiyorum” diye konuştu.

 

“ORTADA BİR OYUN VAR”

 

Olay gecesini ve sonrasında yaşananları anlatan Sevgi Okasha, “13 Mart gecesi 12 civarında kapımız zorlandı. Ben kapıyı açtığımda uzun namlulu silahları ve barikatlarıyla Özel Harekât polisleri evimize girdiler. Her yeri didik didik aradılar. Eşimle beraber 15 kişinin alınacağını söylediler. Ben konuşmaya çalıştığımda ‘Sen bizim kaç şehidimiz var biliyor musun’ dediler. Bizim şehitlerimizle, bu konunun ne alakası var bilmiyorum. Suçunu sorduğumda ‘Sınırla ilişkisi var’ dediler. Sınır ilişkisi nedir bilmiyorum. Semt karakolunda öğrendiğimize göre terör şüphesiyle gözaltına alınmış. Deportun engellenmesi için dilekçe yazdık ve engelledik. Sonrasında Binkılıç Geri Gönderme Merkezi’nde gözetim altına alındı. Hukuki işlemleri başlattık. Ortada bir oyun var ve bu oyunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“BU HAFTA MÜEBBET HAPİS VE İDAM CEZASI HÜKMÜ VERİLDİ”

 

Mısır ve Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu’da Kaşıkçı cinayeti gibi yayınların yapıldığını söyleyen Sevgi Okasha, “Ortadoğu’da büyük bir gündem oldu. Sürekli yayınlar yapılıyor, yalan söyleniyor. Benim eşimin gönderilmesini istediğimi söylüyorlar. Mısır’da savcı cinayetinden dolayı geçtiğimiz hafta gençler suçsuz yere idam edilmişti. Eşim için de savcıyı öldürdüğü söyleniyor. Geçtiğimiz hafta Mısır’a iade edilen İhvan üyesi Muhammed Abdulhafiz Hüseyin işkenceden aklını kaybetti, kör oldu. Bununla Mısır’da gurur duyuluyor. Eşim için yaptıkları haberlerle propaganda yapılıyor. Hiçbir cezası olmayan eşim için Mısır’da bu hafta müebbet hapis ve idam cezası hükmü verildi” dedi.

 

“DERİN DEVLETİN ERDOĞAN’DAN GÜÇLÜ OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR”

 

Sevgi Okasha, “Yayınlarda ‘Türkiye İhvan’ın teröristlerini Mısır’a gönderiyor’ diyorlar. Türkiye’de derin devletin olduğunu ve derin devletin Erdoğan’dan güçlü olduğunu söylüyorlar. Bununla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan için de siyasi olarak son anlarını da yaşadığını söylüyorlar. Mısır, İhvan üyelerini terörist olarak görüyor ve hepsini öldürmek istiyor. Yetkililerden ve Cumhurbaşkanı’mızdan bize sahip çıkmalarını talep ediyoruz. Resmi nikâhımız, oturumumuz var. Eşimin Fatih’te ticaret odasına bağlı gayrimenkul şirketi var. İki evladımız var. Ben bu vatana iki tane asker yetiştiriyorum. Ben anne, eş olarak eşimin Mısır’a veya başka bir yere gönderilmesini istemiyorum” şeklinde konuştu.

 

“MASUMLARI KORUMAK İÇİN AVUKAT OLMAK İSTİYORUM”

 

Sekiz yaşındaki Muhammed Elyasa, babasının durumuna çok üzüldüğünü söyleyerek, “Gece ben uyurken polisler geldi. Babamı götürdüler. Babamın durumuna çok üzüldüm. Şimdi avukat olmak istiyorum. Babam gibi masumları korumak için avukat olmak istiyorum. Babamı çok özledim. Bir an önce gelmesini istiyoruz” dedi.

İA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.