1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demirtaş ve Cizre Heyeti geri dönme kararı aldı
Demirtaş ve Cizre Heyeti geri dönme kararı aldı

Demirtaş ve Cizre Heyeti geri dönme kararı aldı

HDP heyeti geri dönme kararı aldı. HDP Eşbakanı Selahattin Demirtaş beraberindeki HDP'li heyetle İdil-Cizre arasındaki durumlarına ilişkin açıklama yaptı.

A+A-

CİZRE'ye gitmek için yola çıkan HDP'li heyetin güvenlik güçlerince İdil-Cizre arasında durdurulması sonrası, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı basın açıklaması sonrası, heyet İdil'e geri dönme kararı aldı.

Sabah erken saatlerde, İdil’den Cizre’ye doğru yola çıkan HDP heyeti, polislerin araçlarla geçmelerine izin vermemesi üzerine ana yoldan ayrılıp araziden yürüyerek Cizre’ye ulaşmaya çalıştı. Cizre'ye yürümelerine polis tarafından izin verilmeyen HDP heyeti İdil'e dönme kararı aldı. 

HEYETE İDİL'DEN YEMEK GETİRİLDİ

Radikal muhabiri İdris Emen'in haberine göre, grubun önünü bir süre sonra yeniden kesen polis ilerlemelerine izin vermedi. Burada uzunca bir süre bekleyen ve polis tarafından çembere alınan gruptakiler için, bulundukları yerden 500 metre uzaklıktaki bir köyde yemek hazırlandı. Cizre yönündeki bu köye gidilmesine de polisten izin çıkmayınca heyete İdil’den yemek getirildi.

GECEYİ İDİL'DE GEÇİRECEKLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamanın ardından geri dönen heyet geceyi İdil'de geçirecek.

DEMİRTAŞ 'DÖNMEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Radikal'e konuşan Demirtaş, ''Bugünlerde suskun kalan kim varsa ben vicdanıma not ediyorum onları. Yani bugün suskun kalan yarın konuşursa bizim için hiçbir bir kıymeti yoktur" demişti.

Demirtaş, amaçlarına ulaşmadan dönmeyeceklerini vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.