1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demirtaş: Türkiye'nin birliğinden yanayız
Demirtaş: Türkiye'nin birliğinden yanayız

Demirtaş: Türkiye'nin birliğinden yanayız

A+A-

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam eden “Vicdan ve Adalet Nöbeti”ne gönderdiği yazılı mesajda, “Bizler HDP olarak Türkiye'nin bölünmesinden değil, birliğinden yanayız” dedi.


 

HDP'nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda devam eden “Vicdan ve Adalet Nöbeti” 6'ncı gününe girdi.

HDP milletvekillerinin katılımıyla bugün düzenlenen basın toplantısında Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın gönderdiği yazılı mesaj okundu.

HDP Van Milletvekili ve Eşbaşkan Yardımcısı Nadir Yıldırım tarafından okunan mesajda Demirtaş, “Vicdan ve Adalet Nöbeti” eylemine katılanları tebrik etti.

Selahattin Demirtaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizi Türkiye’de bir arada tutacak şey, Türklüğümüz ya da Kürtlüğümüz değildir. Aleviliğimiz ya da Sünniliğimiz değildir. Sağcılığımız ya da solculuğumuz değildir. Eşitliği, adaleti, özgürlüğü ve barışı sağlayacak güçlü bir demokrasi ancak bizi bir arada tutabilir.

Bizler HDP olarak Türkiye’nin bölünmesinden değil, birliğinden yanayız. Şiddetten değil barışçıl, meşru mücadeleden yanayız. Tekçilikten değil çok kültürlülükten yanayız. Dincilikten değil laiklikten yanayız. Tek adamlıktan değil çoğulculuktan yanayız. Irkçılıktan değil eşit yurttaşlıktan yanayız. Ezenden değil ezilenden yanayız.

Türkiye’yi ortak vatanımız olarak korumak ve birlikte huzur içerisinde yaşayabileceğimiz bir barış adasına dönüştürmek için ilkelerimiz doğrultusunda herkesle yan yana gelmeye, birlikte mücadele etmeye kararlıyız.”

Selahattin Demirtaş'ın mesajının okunmasının ardından aralarında Sırrı Süreyya Önder, Filiz Kerestecioğlu, Nadir Yıldırım gibi isimlerin bulunduğu HDP milletvekilleri nöbet eylemine devam etti.

Öte yandan “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nin İstanbul ayağının 6'ncı gününde sona ereceği açıklandı.

Nöbetler, yarından itibaren bir hafta sürecek şekilde Van'da devam edecek. 

 

 

rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.