1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Demirtaş: Devlet destekli
Demirtaş: Devlet destekli

Demirtaş: Devlet destekli

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'daki bombalı saldırıyla ilgili, "IŞİD, devlet tarafından destek almadan bu kadar rahat saldırı gerçekleştiremez” dedi.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Ankara’da yaşanan bombalı saldırıyı CNN International'da değerlendirdi.

 

Demirtaş, son yaşanan saldırıdan hükümeti sorumlu tutarak, patlamanın IŞİD bağlantılı bir saldırı olduğunu söyledi.

 

Türkiye tarihinin en kanlı ve en barbarca saldırılarından birinin yaşandığına dikkat çeken Selahattin Demirtaş, şunları söyledi:

 

“Son altı ayda çok sayıda saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bu olayların arkasında olan insanlar soruşturmaya tabi tutulmadı. Çok rahat bir şekilde Türkiye’de faaliyet yürüttüler. Suriye’ye eleman gönderdiler, silah gönderdiler IŞİD’i desteklemek adına.”

 

Bu açıklama üzerine gazeteci, “Yani saldırıdan hükümeti suç ortağı olarak mı sorumlu tutuyorsunuz?” sorusuna ise Demirtaş şu yanıtı verdi:

 

“Biz, tabii ki sorumlu tutuyoruz. IŞİD’e karşı etkili bir mücadele yürütülmedi. Ciddi bir tehdit olarak görmediler. Ankara istihbaratın ve güvenliğin en üst düzeyde tutulduğu bir şehir. Daha önce saldırıya uğradığımız bilinmesine rağmen hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. Bu da hükümetin sorumluluğunu artırıyor.”

 

CNN muhabirinin “IŞİD’in istihbarat ve güvenlik birimlerinin içine mi sızdı diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da Demirtaş, “ Evet. IŞİD, devlet tarafından destek almadan bu kadar rahat gerçekleştiremez” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.