1. HABERLER

  2. EDİTÖRDEN

  3. Değerlerini yitirenlerin Çocuk Katliamı/ Editör
Değerlerini yitirenlerin Çocuk Katliamı/ Editör

Değerlerini yitirenlerin Çocuk Katliamı/ Editör

A+A-

 

Yemen’de dünyanın gündemine gelmeyen/getirilmeyen bir  vahşet yaşanıyor. Suudi Arabistanın ve ABD’nin başını çektiği koalisyon uzun süredir savaş hukukunu, insan haklarını, dini değerleri çiğneyerek saldırılar gerçekleştirmekte.

 

Yeniçağın hegamonik gücü ABD emperyalizmi, barbarlığını her fırsatta uygulamaktan çekinmiyor. ABD politikalarına bölgesel suç ortakları bularak masum halkların acı çekmesini sağlıyor.

Son olarak Suudi uçaklarının hava saldırısında çocukları taşıyan otobüs hedef alınarak 40 tan fazla çocuk hayatını kaybetti ve 60 civarında ise yaralı var.

Değerlerin çiğnendiği bu ve benzeri savaşların, kendini savunma imkanı olmayan masumların hayatına mal olması ve buna karşı hiçbir mekanizmanın işlememesi çağımızın en büyük utancıdır. Cari olan uluslararası sistem mazlumların her türlü güvenceden ve insani yaklaşımdan mahrum kalarak çaresizce kendilerine dayatılan kadere razı duruma düşürüldüğü bir sistemdir.

İradelerini ABD emperyalizmine ipotek etmiş bölge ülkeleri kendi vatandaşlarına yaptıkları kötülükler yetmezmiş gibi yanı başlarında zayıf bırakılmış devletlere ve halklara da kan kusturmaktan haya etmemekteler. Suudi Arabistan yönettiği kutsal topraklara liyakatsiz bir siyaset ve saldırganlıkla Kabe’den daha kutsal olan İnsanı katletmekten geri durmuyor.  Açlığa ve tahrip olmuş bir ülkede vebanın amansız salgınına duçar edilen bir toplumun ahı elbette bu zulmü uygulayanları bulacaktır.

Sahip oldukları zor gücü ile normal zamanlarda bile zulümle iş tutan bu yönetimler savaşlarda da hiçbir hukuku gözetmemekte…

 Hangi suçtan ötürü masum çocuklar öldürülmekte?  Kadınlar ve kendini savunma imkânına sahip olamayanlar hangi gerekçe ile katledilmekte? ‘’Bir damla masumun haksız yere dökülen kanı yeryüzünün tüm saltanatına bedeldir’’ diyen bir medeniyetin mensuplarının bu gün evirildiği bu bataklık  tekrar tekrar oturup düşünmemizi ve endişe etmemizi gerektiren bir tablodur.

Yıllardır canımızı acıtmayan, utanmadığımız, rencide olmadığımız kaç gün yaşadık? Tüm yaşananlar canımızı incitiyor, utandırıyor ve rencide ediyor. Bunun farkında bile değiliz. Masum çocukların kanı üzerine zafer kazanmanın hesaplarını yapanların bizleri daha çok bu durumlara sürükleyeceği de kesindir.

Ufkumuz haber ailesi olarak Yemen’de katledilen çocukların katillerini, bu vahim terör eylemlerini kınıyoruz. İslam coğrafyasına kan kusturan bu emperyalist politikaları lanetliyoruz. Ezilmişlerin durumlarını, kaderlerini değiştirecekleri irade ve güce erişmelerini temenni ediyoruz.

Zalimler için yaşasın Cehennem

Ufkumuz Haber Editörya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.