1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu yeniden görevlendirildi
Davutoğlu yeniden görevlendirildi

Davutoğlu yeniden görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Davutoğlu'nu geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere başbakan olarak atadı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili,  Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere Başbakan olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en fazla milletvekiline sahip Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Ahmet  Davutoğlu'nu Anayasanın 114. maddesi gereğince geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, seçimlerden sonra istifa eden ve yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devamı istenmiş ve bu defa Anayasanın 114. maddesi gereğince görevinden çekilmiş olan Bakanlar Kurulunun, geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini de istedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.