1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu-Merkel Görüşmesine Hakan Fidan da Katıldı
Davutoğlu-Merkel Görüşmesine Hakan Fidan da Katıldı

Davutoğlu-Merkel Görüşmesine Hakan Fidan da Katıldı

Davutoğlu'nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmeye MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı. Görüşmede, Almanya'da bulunan kaçak savcılar da gündeme geldi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'ne katılmak üzere bulunduğu New York'ta, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu görüşmede, Almanya'da bulunan kaçak savcıların gündeme geldiği iddia edildi.

ZEKERİYA ÖZ VE CELAL KARA'NIN İADESİ İSTENDİ

Almanya Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da bulundu., Akşam'ın haberine göre, Davutoğlu-Merkel görüşmesinde Ermenistan üzerinden Almanya'ya kaçan firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadesi istedi.

ÇÖZÜM YOLLARI ARANDI

Davutoğlu - Merkel görüşmesinde, öncelikle Avrupa'ya yönelen sığınmacılardan kaynaklanan krizin çözümüne yönelik Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan kararlar ve Türkiye'nin AB'ye önerileri ele alındı. İki lider, Suriye'deki durum ve devam eden krizin çözümüne ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı.

DAVUTOĞLU'NDAN MERKEL'E MEKTUP

Görüşmede Almanya Başbakanı Merkel, Davutoğlu'nun sığınmacı sorunun çözümüne ilişkin önerilerini içeren mektubunu aldığını ve içeriğini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Suriye halkının kendi topraklarında, rejimin hava bombardımanı ve terörist örgütlerin saldırılarından korunmasının önemine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, bu yöndeki önerilerinin AB tarafına da iletildiğini hatırlattı.

Davutoğlu ve Merkel, Türkiye ile Almanya arasında ikili planda oluşturulması kararlaştırılan bakanlar düzeyindeki çalışma grubunun, bilahare başta Türkiye'ye komşu konumdaki Yunanistan olmak üzere AB ülkeleri ve kurumlarıyla bir araya gelmesi konusunda mutabık kalırken, bu çalışmaların neticelerini önümüzdeki dönemde yeniden bir araya gelerek değerlendirme niyetlerini beyan ettiler.

TÜRK KONSOLOSLUĞU'NA YÜRÜYEREK DÖNDÜ
 Almanya Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Başbakan Davutoğlu, görüşmenin ardından Sinirlioğlu, Fidan ve beraberindeki heyetle yürüyerek, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğuna geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.