1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Davutoğlu, AK Parti üyeliğinden istifa etti
Davutoğlu, AK Parti üyeliğinden istifa etti

Davutoğlu, AK Parti üyeliğinden istifa etti

A+A-

AK Parti'de kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen eski başbakan Ahmet Davutoğlu, parti üyeliğinden istifa etti.

AK Parti'nin ihracını istediği ve bugün ihraç edilmesi beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekibiyle birlikte iktidar partisinden istifa etti.

Davutoğlu'na, AK Parti'den ihraçları istenen eski vekiller Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı'nın yanı sıra AKP eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de eşlik etti.

Davutoğlu'nun basın açıklamasında şunları ifade etti:

"Hayatımıza anlam katan değerlerin bir siyasi yapış şeklinde tarihe yansıması olarak gördüğümüz ve başarısı için bütün varlığımızı koyduğumuz partimizden ihraç talebiyle karşısına geleceğimizi tahayyül bile edemezdik.

Bizim için ihraç teklifinin yapıldığı 2 Eylül 2019, AK Parti'nin kuruluş ilkelerinden vazgeçtiğini ilan ettiği tarihtir.

İç muhasebe, ortak akıl ve istişare kanallarının kapalı olduğu, içeride bir dönüşümün imkanının kalmadığı da aşikardır.

‘AK Parti yönetimi gerçeklikten uzaklaşmıştır’

Niyetimiz ihtilaf çıkarmak, bölmek, parçalamak değil, kurucu ilkelerden uzaklaşmayla yaşanan rahatsızlığa tercüman olmaktır.

Söylediklerimize yanlış diyemeyenler, öfke ile bize yönelik ihraç sürecini başlattılar. AK Parti yönetimi gerçeklikten ve sağlıklı muhakemeden uzaklaşmıştır.

AK Parti bizleri ihraç sürecini başlatarak aslında kuruluş değerlerini tasfiye etmiştir.

 Yıllarca alın terimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. Aziz milletimiz tabelalar geçici, hayatımızı anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Biz bu değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.