1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Darbenin 100. günü küresel eylem çağrısı
Darbenin 100. günü küresel eylem çağrısı

Darbenin 100. günü küresel eylem çağrısı

İhvan Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Abdulgaffar, Mısır'da geniş çaplı darbe karşıtı gösteriler yapılacağını, eylemlerin darbenin 100. gününde zirveye ulaşacağını söyledi.

A+A-

İhvan'dan darbenin 100. günü küresel eylem çağrısı

Mısır’da 3 Temmuz'daki askeri darbeye karşı düzenlenen protestolar sırasında Kahire Nahda Meydanı'ndaki gösterilerin sorumluluğunu üstlenen Abdulgaffar, AA muhabirine, darbe karşıtı gösteriler ve bu kapsamda yürütülen hazırlıklar ile Mısır'daki siyasi krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Darbe karşıtı gençlerin sosyal medya üzerinden organize olarak ilk kez Tahrir Meydanı’na girmesi konusundaki bir soruyu cevaplayan Abdulgaffar şöyle konuştu:

“Elhamdülillah gençlerin kendiliklerinden harekete geçerek yaratıcı eylemler sergilemesi darbecilerin ödünü koparıyor. Bir sonraki adımın ne olacağını kestiremiyorlar. Vatansever gençlerin uzun süredir, hatta Cumhurbaşkanı Mursi döneminde bile bu ‘baltacı’ların, suç şebekelerinin işgal ettiği Tahrir Meydanı’ndaki ablukayı kırması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir."

“Mısır halkının askeri darbeye var gücüyle karşı koyduğunu, İhvan’ın da halkın bir parçası olarak darbenin karşısında yer aldığını” ifade eden Abdulgaffar şöyle devam etti:

"Her gün yeni bir eylem yapılıyor, yeni bir faaliyet yapılıyor. Dün mesela Nahda Meydanı'nda binlerce kişi toplandı, Üniversitenin içine de girdiler. Basında yer almıyor bu eylemler. 6 Ekim'de daha büyük eylemler olacak, darbenin 100. gününde eylemler olacak. Bu cuma değil bir sonraki cuma için eylem çağrımız var. Darbenin 100. günü 11 Ekim Cuma günü sadece Mısır'da değil, dünyanın her yerinde eylem çağrısında bulunuyoruz. Ordunun siyasete müdahil olmasını, katliamları, insanlık suçlarını protesto için, zulme hayır demek için meydanlarda olacağız."

Darbeye karşı eylem çağrısı

Bu arada, Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, bugün ülke genelinde darbe karşıtı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İttifaktan yapılan yazılı açıklamada, Arap-İsrail Savaşı'nın yıldönümü olan 6 Ekim Pazar günü de "Devrimin başkenti Kahire" adı altında Tahrir Meydanı'nda gösteri düzenlenmesi çağrısı yapıldı.


AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.