1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Darbeci Sisi Panikte: Mısırlılar meydanlarda
Darbeci Sisi Panikte: Mısırlılar meydanlarda

Darbeci Sisi Panikte: Mısırlılar meydanlarda

Mısır'ın meşru ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle görevden uzaklaştırıp hapseden ve akabinde mahkemede şehadetine sebep olan katil Sisi başlayan gösterilerden ötürü tedirgin.

A+A-

 

Mısır'ın başkenti Kahire başta olmak üzere çeşitli şehirlerde darbeci Sisi'yi protesto etmek için halk sokaklara döküldü. Kahire'de binlerce protestocu, Tahrir Meydanı'na doğru yürürken "Özgürlük, adalet, git artık Sisi, tek halk tek ordu, artık yeter Sisi!" sloganlarıyla cunta rejimi ve başındaki diktatör Sisi'yi protesto etti.

 

Dün akşam saatlerinde Kahire, İskenderiye, Süveyş, Dumyat, Mansura, Şarkiyye'de meydanlara çıkan halk Sisi'yi protesto ederek istifasını istedi.

Edinilen bilgilere göre protestocular, Mübarek rejiminin devrilmesinde halkın toplanma yeri olan Tahrir Meydanı'na yürüyerek Sisi yönetimi aleyhinde sloganlar atmaya başladı.

Mısır polisi protestoculara müdahale edince eylemciler ile polisler arasında arbede yaşandı. Polis bazı caddelerde göz yaşartıcı gaz kullanarak göstericileri dağıtmaya çalışırken, bazı eylemcileri de gözaltına aldı.

Sisi aleyhinde sloganlar atan göstericilerin dağılmasının ardından, cunta rejiminin Tahrir ve Talat Harb meydanlarında ve bu meydanlara çıkan caddelerde yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.