1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DAİŞ’in yeni örgütlenme şekli
DAİŞ’in yeni örgütlenme şekli

DAİŞ’in yeni örgütlenme şekli

Son dönemde gözle görülür şekilde hareketlenen DAİŞ, bu kez küçük gruplar halinde örgütlenip saldırılar düzenliyor.

A+A-

 

Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerden olan Xaneqin’de gruplar halinde saldırılara hazırlanan DAİŞ’liler, bölge sakinlerini endişelendiriyor.

 

Bölgede görevli Peşmerge komutanları, örgüt mensuplarının bu şekilde rahat hareket etmesinin nedeninin, bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Irak güvenlik güçlerinin ihmali olduğunu belirtiyor.

Germiyan Asayişi ise 16 Ekim 2017’den sonra bölgede gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda DAİŞ’li grubunu tutukladı. En son tespit edilip yakalanan grup 5 kişiden oluşuyor ve şahıslardan biri örgüt emiri.

Peşmerge komutanları, Iraklı güçlerin ihmalkâr davrandığını, bu da DAİŞ’in bölgeye tehdit oluşturmasına neden olduğunu vurguluyor.

Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin Kürdistan idaresi dışında kalan Kürdistani bölgeleri işgal ettiği 16 Ekim 2017 tarihinden önce söz konusu bölgelerde güvenliği Peşmerge, polis ve asayiş güçleri sağlıyordu. Ancak işgalle birlikte bölgelerin kontrolü Iraklı güçlere geçince DAİŞ yeniden örgütlenmeye başladı.

Son zamanlarda bombalı saldırılar, infaz ve kaçırma olaylarında ciddi artış yaşanıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.