1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. DAİŞ’in yapısında değişiklikler yapıldı
DAİŞ’in yapısında değişiklikler yapıldı

DAİŞ’in yapısında değişiklikler yapıldı

Lübnanlı uzman Subhi Yagi, “DAİŞ liderleri bu yakınlarda, örgütün yapısında değişiklikler yaptı, buna İdlib, Kamışlo, Halep ve Deyr ez-Zor bölgelerindeki uyuyan hücrelerin aktif hale getirilmesi de dahil” dedi.

A+A-

 

Basına konuşan devlet güvenliği ve radikal İslami akımların oluşumları uzmanı Subhi Yag, DAİŞ’in, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik operasyonundan yararlanarak Suriye, Irak ve Lübnan’daki uyuyan hücrelerini aktif hale getirmeye hazırlandığını belirtti.

 

Subhi Yagi, “Avrupalı güvenlik servislerinin verilerine göre, DAİŞ liderleri bu yakınlarda, örgütün yapısında değişiklikler yaptı, buna İdlib, Kamışlo, Halep ve Deyr ez-Zor bölgelerindeki uyuyan hücrelerin aktif hale getirilmesi de dahil. Hazırlıklar yapan gruplara Araplar, Kuzey Afrika ülkeleri vatandaşları, Çinliler, Afganlar ve Kuzey Kafkasya’dan gelenler olmak üzere radikal cihatçılar dahil oldu” ifadelerini kullandı.

Irak istihbaratının da olası saldırılara hazırlık yaptığını dile getiren Yagi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye’nin kuzeyindeki Rakka şehrinde, geçen Perşembe günü 3 intiharcı teröristin DSG mevzilerine düzenlediği saldırıdan sonra DAİŞ’in aktif hale geldiği netleşti. Bazı istihbarat servislerinin verdiği bilgiye göre, Ebu Ömer el-Iraki liderliğinde bir grup DAİŞ üyesi Irak’tan Suriye’nin kuzeydoğusuna geçti. Onlar, Rakka ve Tel Abyad’daki uyuyan hücrelere katılmayı planlıyor. Bazı Ortadoğu ülkelerin gizli servislerindeki kaynaklar, DAİŞ’in, Resulayn ve Tel Abyad şehirleri arasındaki DSG hedeflerine saldırılar düzenlemek için birkaç intiharcı grup eğitti. Irak istihbaratının verilerine göre DAİŞ, Irak, Suriye ve Lübnan’da aktif faaliyete geçmek için lojistik ve organizasyon hazırlıklarını eylül başında tamamladı.”

DAİŞ’in öncelikli hedeflerinden birinin, destekçilerinin yoğunlukla yaşadığı Irak şehirlerindeki kontrolü yeniden ele geçirmek olduğunu belirten Lübanlı uzman, “Bazı raporlara göre, DAİŞ’in Avrupa’da bir dizi saldırı düzenleme ihtimali de yüksek. Görünüşe bakılırsa ABD Başkanı Donald Trump, DAİŞ’e karşı zafer edildiğini ve askerini Suriye’den çekeceğini ilan etmekle hata yaptı” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.