1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanlığı’ndan Öcalan mektubuyla ilgili açıklama
Cumhurbaşkanlığı’ndan Öcalan mektubuyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı’ndan Öcalan mektubuyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İmralı’dan geldiği ileri sürülen mektup üzerinden Erdoğan’a yönelik ithamları “şiddetle” reddettiklerini söyledi.

A+A-

Prof. Dr. Fahrettin Altun, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı’dan gönderdiği söylenen mektubu sonrasındaki gelişmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz, bugüne kadar terörle kesintisiz şekilde mücadele etmiş; milleti, devleti, bayrağı ve vatanı için canlarını feda eden kahramanlarımızın her zaman yanında yer almıştır" dedi.

 

"Son günlerde PKK terör örgütü ile onun uzantısı konumundaki parti arasında yaşanan güç savaşını gün yüzüne çıkaran bir mektup üzerinden, böyle bir mücadeleyi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ortaya atılan ahlaksız ithamları şiddetle reddediyoruz” diyen Altun,  açıklamanın devamında, “Örgüt elebaşlarının terör yuvalarından yolladıkları videolarla, terör suçundan hüküm giymiş kişilerin tweetlerle bazı siyasilere destek vererek İstanbul seçimi üzerinden hesaplaşmalarını görmezden gelenler bilmelidir ki bu ithamları milletimizin ferasetinde boğulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

Fahrettin Altun, "Yine bilinmelidir ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her türlü kirli oyunlardan, gizli ortaklıklardan uzaktır. Recep Tayyip Erdoğan sadece milletin hür iradesine sırtını dayayarak yine milleti için mücadele eder." ifadesini kullandı.

 

Altun açıklamasının sonunda, "Milletimiz, olan bitenin farkındadır. Milletimiz, aynı zamanda 'Kandil'e mi, yoksa İmralı'ya mı kulak vermeliyiz' diye ciddi bir çelişki içinde kıvrananları da yakından teşhis etmiş durumdadır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.