1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye'de yeni bir dönem açılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye'de yeni bir dönem açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cuma günü vereceğimiz müjde ile Türkiye'de yeni bir dönem açılacak

A+A-

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr'i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de ülkemize dayatılmaya çalışılan Sevr'e boyun eğmeyeceğiz. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'nde "Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni"nde konuştu.

Konuşmasında Covid-19 salgını ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, " Salgın sadece sosyal hayatı değil üretimden ticarete, turizme kadar günlük yaşantının her alanını etkilemiştir. Ülkemizin zamanında attığı kararlı adımlarla süreci yöneten nadir ülkelerden biridir. Son zamanlarda sayı biraz artsa da salgın halen kontrolümüz altındadır” dedi.

Erdoğan, “Sanayi üretimi dünyada en hızlı toparlanan dünyada ilk 5 ülkeden biri oldu. Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi salgına rağmen geçen senenin yüzde 28 seyri üzerinde seyrediyor. Konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 125 artarak tarihi rekora imza attı” ifadelerini kullandı.

"Milletin mücadelesine destek olmak yerine takoz olan sığ bir muhalefet anlayışının ülkemize verebileceği hiçbir şey yoktur” diyen Erdoğan, “CHP'nin tek derdi otel lobilerinde gizlice buluştukları IMF komiserlerine ülkeyi yeniden teslim etmektir” şeklinde konuştu.

Erdoğan, "18 yılda nasıl Türkiye'nin çehresini değiştirdiysek yeni başarı hikayelerini de yine hep birlikte yazacağız” dedi.

"Diplomaside, ekonomide, üretimde, sürdürülebilir kalkınmada başarının temel şartı enerjide bağımlılığı en aza indirmektir" diyen Erdoğan, 2019 yılında elektriğin yüzde 62'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan ürettiklerini söyledi.

"Sevr'e boyun eğmeyeceğiz"

Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir hakikatin tekrar altını çizerek ifade etmekte fayda görüyorum. 'Doğu Akdeniz'de ne işimiz var?' diyen muhalefetin bu kısmı iyi dinlemesini istiyorum. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece bir hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir. Vatanımızı savunmak için ne kadar önemli gayretler veriyorsak bugün mavi vatanı savunmakta o derece önemlidir. Bir asır önce millet olarak Serv'i nasıl yırtıp atmışsak, bugün de Doğu Akdeniz'de ülkemize dayatılmaya çalışılan Serv'e boyun eğmeyeceğiz."

Erdoğan,"(Doğu Akdeniz) Hiçbir sömürgeci güç, ülkemizi bu bölgede var olduğu tahmin edilen zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarından mahrum bırakamaz" ifadelerini kullandı.

“Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum”

Recep Tayyip Erdoğan, "Cuma günü inşallah bir müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum” diyen Erdoğan, “Açıklarsam bu işin heyecanı her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.