1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya teröristlere yataklık yapıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya teröristlere yataklık yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Almanya teröristlere yataklık yapıyor

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'yla gerilen ilişkilere ve Türkiye'deki "yeni devlet" tartışmalarına değindi. Erdoğan Almanya'yı "teröristlere yataklık yapmakla" suçladı.


 

Erdoğan, "Sendeki tam tescilli teröristleri bize göndermiyorsun. Sonra buradakileri istiyorsun. Sende yargı var da Türkiye'de yok mu? Türkiye'de de var. Kusura bakma yargı kararını verir, ona göre hareket ederiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca geçtiğimiz ay Berlin'de Başbakanlık binası önünde kendisini "diktatör" olarak resmeden pankartlı eyleme de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı, Sanatçı Philip Ruch'un Almanya Başbakanlığı önünde bir podyum üzerine çıkarılan arabanın önünde "Bu arabayı kazanmak istiyor musun? O zaman diktatörlüğü öldür" yazılı bir pankart açtığı eylemi eleştirdi. "Benim resmimi koymuşlar, hemen altına Putin'in resmini koymuşlar. Altına da Suudi Arabistan Kralı Selman'ı koymuşlar. 'Bu diktatörleri öldüren bu arabayı alır' diyorlar," ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bunu oraya koyuyor, etrafında kim var? Başbakanlık önünde oluyor bu. Alman polisi var, izliyor seyrediyor. Ya Türkiye’de buna benzer bir şey, bunların yaptığı gibi oldu mu? Olmadı" sözleriyle Almanya'yı eleştirdi.

Olayın üzerine Türkiye Almanya'yı kınamış, Berlin Büyükelçiliği vasıtasıyla Alman Dışişleri Bakanlığı'na bir nota vermişti.

 

 

 

dw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.