1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Çözüm süreci PKK'nın koşulsuz silah bırakmasına bağlı"
"Çözüm süreci PKK'nın koşulsuz silah bırakmasına bağlı"

"Çözüm süreci PKK'nın koşulsuz silah bırakmasına bağlı"

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, çözüm sürecinin geleceğinin PKK'nın koşulsuz silahsızlanmasına bağlı olduğunu söyledi. Kalın, Daily Sabah gazetesine yazdığı makalede, PKK'nın süreci sabote ettiğini örneklerle anlattı.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın yazdığı makalede PKK'nın son saldırılarıyla IŞİD'e yönelik operasyonları değerlendirdi.

Gerçekte kim çözüm sürecini sabote etti başlıklı makalede İbrahim Kalın, PKK'nın çözüm sürecini istismar ve sabote ettiğini çeşitli tarihlerden örnekler vererek anlattı.

Çözüm sürecinin geleceğinin PKK'nın koşulsuz ve tamamen silah bırakmasına bağlı olduğunu belirten Kalın, Türkiye'de barışı gerçekten umursayanların net bir tavır takınmaları ve PKK'ya silahsızlanma çağrısı yapmaları gerektiğini kaydetti.

Kalın, "Türk hükümetlerinin çözüm süreci adına attığı bazı demokratik ve ekonomik önlemlere rağmen PKK silahsızlanmayı reddetti, nedeni açık. PKK silahsızlanmayı var olma nedeninin sonu olarak görüyor. Bunun yerine terörist faaliyetlerine devam etmek için yeni bahaneler arıyor" görüşünü dile getirdi. 

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Türkiye'nin IŞİD konusunda da haksız eleştirilere maruz kaldığını belirtti ve yüzlerce IŞİD üyesinin yakalandığını, binlerce kişinin de bu çerçevede Türkiye'den sınırdışı edildiğini vurguladı.

 

NTV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.