1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cizre'de polis 2 kişiyi silahla vurdu
Cizre'de polis 2 kişiyi silahla vurdu

Cizre'de polis 2 kişiyi silahla vurdu

Silvan için ayağa kalkan Cizre'de evlerine giden Mehmet Emin Butanri ve Rafet Aşut adlı yurttaşlar Hükümet Konağı'nda bulunan polislerce açılan ateş sonucu yaralandı.

A+A-

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Silvan'da yaşanan devlet güçlerinin ağır saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıkarak, ilçenin en işlek caddeleri olan Yafes, Orhan Doğan, İdil ve Nusaybin caddelerine araçlarını park eden yurttaşlara polis bir kez daha saldırdı. Cadde ortasında park edilen araçları kobra ve akrep tipi zırhlı araçlarla önünde metrelerce sürükleyerek yolu açan polis, Dörtyol, Yafes Caddesi ve Cizre Devlet Hastanesi civarında konuşlanarak, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerini taramaya başladı. Polislerin kullandığı bomba atarlar mahalle aralarında büyük bir gürültüyle patlarken, mahallelerden zılgıt ve slogan sesleri yükseliyor.
 
EVINE GITMEK ISTEYEN 2 YURTTAŞ VURULDU
 
Polisin bu mahallelere dönük ağır silahlarla saldırıları devam ederken, evlerine gitmek isteyen 2 yurttaş, Hükümet Konağı'na 100 metre uzaklıkta bulunan Şah Mahallesi Almira Sokak'ta polislerce vuruldu. Çarşıdan Almira Sokak'ta bulunan evine gitmek isteyen Mehmet Emin Butanri (42) isimli yurttaş, evine yakın bir yerde Hükümet Konağı'nda bulunan polislerce el dirseğinden vurulurken, aynı sokak üzerinden Sur Mahallesi'ndeki Kerem Oteli yakınlarındaki evine gitmek Rafet Aşut (23) isimli yurttaş da polislerce Almira Sokak'ta kol ve kalçasından vuruldu. Almira Sokağı'na kobra tipi zırhlı araçların ablukasında gelen ambulanslarla alınarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan her iki yurttaş, tedavi altına alınırken, yaralılardan Butanri'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı, Aşut'un ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan sabah saatlerinden itibaren özel harekat timlerinin konuşlandığı Cizre Devlet Hastanesi'ndeki polis ablukası devam ediyor.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.