1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Çin’den Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi destek
Çin’den Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi destek

Çin’den Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi destek

A+A-

Covid-19 salgınına karşı mücadele kapsamında Çin, Kürdistan Bölgesi’ne test kiti yardımında bulundu. Çin’in en ünlü doktorunun da uzman bir ekiple Kürdistan’a geleceği öğrenildi.

Yeni Tip koronavirüsü (Covid-19) salgınına karşı mücadele kapsamında Çin’in Erbil Başkonsoluğu tarafından Kürdistan Bölgesi’ne tıbbi destek malzemesi taşıyan ilk uçak bugün Erbil Uluslararası Havalimanı’na indi.

Rûdaw muhabiri Mehdi Ferec, Pekin’den gelen ilk uçakta tıbbi malzemelerin yanı sıra 1008 adet koronavirüs test kitinin bulunduğunu belirtti.

Muhabirimiz ayrıca Çinli bir iş adamının Kürdistan Bölgesi’ne destek amacıyla temin ettiği 500 adet kitin de bir sonraki uçakle getirileceğini bulunacağını aktardı.

Yardımları Çin’in Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi, havalimanında Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Dr. Saman Berzenci’ye teslim etti.

Ni Ruchi, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne sunduğu tıbbi destek malzemeleri taşıyan 3 uçağın daha önümüzdeki günlerde Erbil’e ulaşacağını söyledi.

Çinli uzmanlar Kürdistan’a geliyor

Muhabirimiz ayrıca, 8 Mart’tan beridir Irak’ta bulunan ve 7 uzman doktordan oluşan Çinli bir heyetin de 28 Mart’ta Kürdistan Bölgesi’ne gelerek tüm kentlerde dolaşacağını ve deneyimlerini paylaşacağını kaydetti.

Çinli uzman heyette dünyanın koronavirüsle mücadelede en ünlü doktorlarından biri olan Tao Zhongquan da yer alıyor.

Çin’in bir süre önce Irak’a yardım kapsamında 50 bin koronavirüsü tanı kiti ulaştırdığını belirten muhabirimiz, bu miktardan Kürdistan Bölgesi’nin payına düşenlerin de Bağdat tarafından Kürdistan Sağlık Bakanlığı’na ulaştırılacağını söyledi.

Çin’in Erbil Başkonsolosu Ni Ruchi, Mart ayı başında Rûdaw’a yaptığı açıklamada, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ne 300 bin maske yardımı yaptığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.