1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin’de sokağa çıkma yasağı
Çin’de sokağa çıkma yasağı

Çin’de sokağa çıkma yasağı

Çin'in kuzey sınırına yakın Şulan şehrinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakalarında yeniden atış görülmesi üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

A+A-

 

Şulan Belediye Başkanı Jin Hua, yaptığı açıklamada, kentin virüse karşı savaşta olduğunu duyurdu ve yerel yönetimin yayılmayı kontrol etmek için en katı önlemleri alacağını ifade etti.

Rusya sınırı yakınlarındaki Şulan kentinde halkın olağandışı koşullar dışında evden çıkması yasaklandı, tüm toplu taşıma araçları durduruldu. Şehir içi ve şehir dışı trenler mayıs ayı sonuna kadar hizmet vermeyecek. Taksilerin de şehirden çıkışı yasaklandı.

Spor tesisleri, sinema salonları ve kütüphaneler de dahil olmak üzere tüm halka açık alanların geçici olarak kapatıldığı Şulan kentinde yerel yönetim, yeni kısıtlamaları uygularken tüm sakinlerin günlük ihtiyaçlarını karşılanacağını duyurdu.

Kentte ilk ve orta öğretim de internet üzerinden yapılacak.

KENTTE ‘YÜKSEK RİSKLİ BÖLGE’ İLAN EDİLMİŞTİ

Jilin Bölge İdaresi, Şulan şehrinde hepsi aynı ailenin üyeleri ve bu aileyle yakın temasta bulunan kişiler olmak üzere 11 yeni Covid-19 vakasının tespit edildiğini açıklamıştı.

Açıklamada, “7 Mayıs günü Şulan’da 1 vaka tespit edildi, 9 Mayıs’ta 11 yeni vaka daha tespit edildi. Jilin bölgesi, epidemiyolojik durumu belirlemedeki devlet standartlarına uygun olarak Şulan şehrinin epidemiyolojik tehdit seviyesini ortadan yükseğe çıkarıyor” denilmişti.

7 Mayıs'ta yeni bir Covid-19 vakası tespit edilen şehirde, toplam 13 enfekte kişi bulunuyor. Hastalarla yakın temas ettiği tespit edilen 290 kişi tıbbi gözlem altında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.