1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin, Tayvan tatbikatlarını uzattı
Çin, Tayvan tatbikatlarını uzattı

Çin, Tayvan tatbikatlarını uzattı

A+A-

Çin ordusu Tayvan yakınında yeni bir tatbikata başlandığını duyurdu. Çin yönetimi ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından hızla Tayvan Boğazı'nda tatbikat kararı alırken, bu tatbikatların 7 Ağustos'a kadar sürmesi öngörülmüştü.

Çin dünyayı geren Tayvan yakınlarındaki tatbikatlarında yeni bir aşamaya geçti.

ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi’nin ziyareti ile gerilimin tırmandığı Asya Pasifik’te, Çin’in Tayvan yakınlarında başlattığı askeri tatbikatlar hafta sonunda ve hafta başında da sürdü.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Pazar günü uzun menzilli hava ve kara saldırılarında ateş gücünü test etmek için Pazar günü tatbikatları sürdürdüğünü açıklamıştı.

Tatbikatların sona erdiğine dair resmi bir açıklama yapılmazken, Çin Doğu Sahası Komutanlığı uzatma kararı alındığını duyurdu. Çin ayrıca, Bohay Denizi’nde 8 Ağustos ve 8 Eylül arasında, Sarı Deniz’in güneyinde ise 7-15 Ağustos’ta askeri tatbikatlar yapacağını da duyurdu.

Tayvan, ise Çin’in baskılarına boyun eğmeyeceğini yineledi. Tayvan, Çin tatbikatlarının adaya ve Tayvan gemilerine yönelik saldırıları test ettiğini söyledi.

Çin’in Tayvan’ın çevresindeki adaların yakınlarına insansız hava araçları yerleştirdiğini açıklayan Tayvan Savunma Bakanlığı, buna uçak ve gemi göndererek yanıt verdiğini ve durumu yakından izlediğini bildirdi.

Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang Pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, “Çin, bölgesel barış ve istikrarı bozmak için vahşice askeri eylemleri kullanıyor. Baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Özgürlük ve demokrasiyi savunuyoruz ve Tayvanlıların Çin’in güç göstererek ve kılıç sallayarak kapımızda yaptığı zorbalık eylemlerini onaylamadığına inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.