1. HABERLER

  2. EDİTÖRDEN

  3. Çifte Standartlı Doğrular Işığında Rusya-Ukrayna Savaşı/Editör
Çifte Standartlı Doğrular Işığında Rusya-Ukrayna Savaşı/Editör

Çifte Standartlı Doğrular Işığında Rusya-Ukrayna Savaşı/Editör

A+A-

 

Rusya ile Batı dünyası arasında kadim zamanlara dayanan husumet bugünlerde Ukrayna kriziyle kendini en üst seviyelere çıkardı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve işgal girişimi dünya gündeminin en önemli konusu halinde. Bu durum garipsenecek bir durum da değil.

Malum krizle ilgili kimin haklı olduğu ya da saldırganın kim olduğunun durduğunuz veya bakış açınıza göre değiştiği bir savaş izlemekteyiz. Yazılı tarihten bu yana sadece 250 yıl savaşmamış olan insanlığın bu durumu kısa sürede içselleştireceği muhakkaktır!

Bizce bu savaş kadar önemli olan bir konu da dünyanın bu duruma gösterdiği reaksiyondur. Şunu evvelen belirtelim ki ölen her masum sivilin kanı emperyalist zalimlerin ellerindedir ve bunun vebalini bir şekilde ödeyeceklerdir. Savaşın son çare olduğu İnsan yaşamının mukaddes olduğu ve yeryüzünün ıslahının esas alındığı bir mektebin öğretileri ışığında Ukrayna’da yaşananları kabul etmek mümkün değildir. Bunu sadece kendi mahallemiz için değil tüm dünya ve insanlık için temenni etmekteyiz.

Peki, egemen dünya bu ve benzeri durumlara karşı aynı hassasiyeti göstermekte midir? Örnek olarak Irak işgali, Afganistan işgali, Suriye, Libya savaşları, Afrika’da birçok ülkede yaşanan soykırımlar batının sözüm ona demokratik sistemlerinin ne kadar ilgisine mazhar oldu. Bırakın ilgiye ve bu insanlık suçu savaşlara tepki göstermeyi bu suçları bizatihi ya kendileri işledi yâda işlenmesine olanak sağladılar. Ukrayna savaşı nedeniyle gök kubbeyi ayağa kaldıran ve BMGK ve BM Genel Kurulunda demokrasi manifestoları yayınlayan başta ABD ve Avrupalı Müttefikleri sahtekârlığın ve çifte standardın alasını bir kez daha bizlere bu vesile ile gösterdiler.

İkinci dünya savaşı sonrası neredeyse tüm uluslararası mekanizmaları ve oluşumları kendi lehine dizayn eden batı, dünya kamuoyunu manipüle edecek mekanizmaları da ihmal etmemiş. Birkaç gündür Ukrayna savaşı ile ilgili yapılan enformasyon dikkatlice irdelendiğinde NATO’nun ülkelerin enformasyonuna ne kadar hâkim olduğunu ve lüzumunda ne kadar NATO’cu bir medyanın olduğu ortaya çıktı. Bu ifadelerimiz PUTİN sevicilik olarak anlaşılmamalı. Dikkati çekmek istediğimiz nokta birbirine benzer olaylar karşısında birbirinden oldukça zıt tavırların oluşudur. Zira Putin’in Ukrayna’yı işgal veya saldırı gerekçeleri ABD’nin Irak, Afganistan, Vietnam, Suriye, Libya vb. birçok savaşının gerekçesinden daha mantıklı gerekçelere dayanmaktadır.

Batılı devletlerin bugün Ukrayna’ya yapılan saldırı dolayısıyla Rusya’ya karşı aldıkları tavır aslında doğru bir tavırdır. Ancak bu tavır sahtekâr ve çifte standartlı bir tavırdır. Bu tavır kendi içerisinde farklı stratejiler ve hesaplar barındıran ikiyüzlü bir girişimdir aynı zamanda. Üçüncü dünya için reva görülen kader ile bugün sözde demokrasi havariliği arasında korkunç bir amel ve niyet farklılığı vardır.

Bizim bu yaşananlar karşısında tavrımız masum sivillerin ölümüne karşı olmaktır. Ancak bu yaşananlar vesilesiyle batının aldatmacalarına karşıda uyanık olmamız gerekmektedir.

Ufkumuz Haber Editörya

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.