1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. CIA: Kürtler’in dağlar dışında da dostları var!
CIA: Kürtler’in dağlar dışında da dostları var!

CIA: Kürtler’in dağlar dışında da dostları var!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) eski Başkanı General David Petraeus, “Kürtler’in dağlar dışında da dostları olduğunu” belirtti.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti Washington Temsilciliği, geçtiğimiz günlerde, Kürdistan’da hizmet veren Amerikalılar için bir onur etkinliği düzenledi.

 

Törene katılan ve bir dönem Irak’taki ABD Ordusu’nu komuta eden ABD eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı General David Petraeus, “Şüphesiz Kürtler’in dağlar dışında da dostları vardır” dedi.

 

Emekli General David Petraeus, IŞİD’in ilerlemesini durdurarak, işgal edilen Kürdistan topraklarını kurtaran Peşmerge Güçleri’nin, Kürtler’in dünyada tanınmasını sağladığını belirtti.

 

Rûdaw’a Mart ayında konuşan Patreaus, Kürtler’in iyi savaştığını belirterek, şunları söylemişti:

 

”Bu da bence yeni bir durum ve yeni dinamikler yaratıyor Bağdat ve Erbil açısından. Türkiye ile de yeni ilişkiler var. Hepsi olmasa da bazı gelişmeler Kürtler’e güven veriyor. Kobani’deki YPG güçlerine yardım sağlama güçlüğünün aşılması bunlardan biriydi. Suriye Kürtleri bu açıdan Kürdistan Bölgesi’ne müteşekkir. Kürdistan Bölgesi, Kürt şehirlerindeki yüzbinlerde mülteciye yardım dağıtıyor.

 

Rûdaw’a onur etkinliği sırasında konuşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresi üyesi Robn Chalingo da, Peşmerge Güçleri’nin Ortadoğu’daki en etkin güçlerden biri olduğunu düşündüklerini ifade etti.

 

Almanya Parlamentosu Sosyalist Demokrat Parti Grup Başkanı Axel Schäfer ise, “Peşmerge kelimesini duyduğunda, gözlerinde dünyadaki en vahşi teröristleri dize getiren gücün canlandığını” dile getirdi.

 

Kürdistan Bölgesi’nde uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasına katkısı olan General Jim Jones ise, ABD hava ve deniz kuvvetleri askerlerinin Kürtler’i hiç unutmadığını söyledi.

 

General Jones, “Kürtler’in en iyi dostları olduğunu bildiklerini ifade ederk, “İlk gün hissettiğimiz gibi şimdi de o dostluğu hissediyoruz” dedi.

 

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, IŞİD’e karşı savaşta askeri yardımların yanısıra havadan da Peşmerge Güçleri’ne destek veriyor.

 


PORTRE / David Howell PETRAEUS

 

7 kasım 1952'de Hollanda asıllı Amerikalı bir ailenin oğlu olarak Orange County, New York'da doğdu. Komando İhtisas Kursu (Ranger Training Brigade) sertifikalı olup albaylığı sırasında Savaş Tarihi doktorası aldı. Irak harekatında 101. Hava İndirme Tümen Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Petraeus, Süleymaniye'de Türk askerlerinin başına ABD askerleri tarafından çuval geçirildiği dönemde, ABD'nin Kürdistan Bölgesi’nden sorumlu komutanıydı. Başkan barack Obama'nın kararıyla CIA Başkanı olmadan önce ABD'nin Afganistan'daki ordularının komutanıydı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.