1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’li Altay: Halkların kaderlerini tayin hakkı var
CHP’li Altay: Halkların kaderlerini tayin hakkı var

CHP’li Altay: Halkların kaderlerini tayin hakkı var

Türkiye’de muhalefette olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, 25 Eyül’de yapılacak olan bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Bölgedeki halkların kendi kaderlerini tayin etme hakkı vardır” dedi.

A+A-

Rûdaw’a konuşan Engin Altay, “Bizim bu konuda tavrımız çok net. Biz  her ülke için ve ayrı ayrı olarak da bölgesel barışı istiyoruz. Kan ve gözyaşı akmasın istiyoruz. Bölge barışına hizmet edeceğinden şüphe edeceğimiz her konuya bir parça temkinli yaklaşmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Engin Altay, “Elbetteki bölgedeki halkların kendi kaderlerini tayin hakkı etme vardır. Ancak bununla birlikte bölgede yaşayan halkların bir kesimi için bir adım atılırken, diğer kesimler mağdur olmamalı. Bu bakımdan meselenin yeniden düşünülmesinde ve değerlendirilmesinde fayda var” diye konuştu.

AK Parti hükümetinin Kürdistan Bölgesi ile yürüttüğü politikanın “yanlış” olduğunu vurgulayan Engin Altay, hükümeti “tutarlı bir politika” izlemeye davet etti.

“İşlerine geldiği zaman Barzani’yi göklere çıkartıp, işlerine gelmediği zaman yerle eksan etmeye kalkmak bölgedeki halklara hizmet etmez” diyen Engin Altay, söylerine şöyle devam etti:

“Bugün bölgede bir sorun varsa bunun sebebi AK Parti’nin 10  yıldır yanlış yürütmüş olduğu bölge politikalarıdır. Referandum kararı ile ilgili yaşanan sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Meselenin daha soğukkanlılıkla ve sağduyuyla değerlendirilmesi lazım.

Oradaki Kürtler de Türkmenler de kardeşlerimiz ve akrabalarımızdır. Meseleye böyle bakarak bir konsensüs içinde çözüm bulmak lazım. Esas itibariyle Irak’ın toprak bütünlüğünü ve Suriye dahil komşu ülkelerin toprak bütünlüğünü kıymetli ve önemli sayıyoruz.

Kimsenin burnunun kanamayacağı, herkesin mutlu olacağı her sonuca evet diyoruz ancak bir tarafın kırılıp döküleceği ve bir tarafın sevineceği her sonuca elbette hayır deriz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.