1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP’de tek aday Kılıçdaroğlu
CHP’de tek aday Kılıçdaroğlu

CHP’de tek aday Kılıçdaroğlu

A+A-

CHP Kurultayı'nda diğer adaylar gerekli imza sayısını bulamayınca Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığa tek aday olarak gösterildi.

CHP’nin mart ayında yapılması planlanan ancak virüs nedeniyle ertelenen 37. Kurultayı bu hafta sonu yapılıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılış konuşması ile başlayan Kurultay'da, Divan Başkanlığına Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu seçildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, “Kurultay'da alınan her kararın yankısı büyük olacak. Hiçbir CHP'linin umutsızlığa kapılma hakkı yok. İkinci yüzyıla çağrı beyanamesini sunuyoruz. 31 Mart'ta ötesine geçtiğimiz duvarı yıkacağız. TBMM'nin yetkileri kısıtlandı, demokrasi yara aldı. Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığı tehlike altında” dedi.

Kürt sorununa da değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Düşünceyi ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğü koşulsuz güven altına alınacak. Medya özgürlüğü evrensel ölçülerde güvence altına alınacaktır. Bunu da yapacağız. Bir devlet hukukun üstünlüğünden ve adaletten vazgeçerse o devlet organize suç örgütü haline dönüşebilir. Bir kişinin talepleriyle bir devlet yönetilemez. Bütün insanların bu devletin yönetiminde hakkı ve hukuku vardır.

Türkiye'nin toplumsal barışı ve huzuru sağlanacaktır. Başta Kürt sorunu olmak üzere, tüm sorunlarımız demokratik zeminde ve TBMM'nin öncülüğünde çözülecek. Kürt sorununu egemen güçlerin bir manivela olarak kullanmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Kurultay için Ankara Bilkent'teki 4 bin kişilik açık konser ve etkinlik alanı seçildi. Delegeler çipli kartlarını okutarak alana girdi. Adaylar, delegeler ve belediye başkanları dışında kimse alanın içine alınmadı.

Kurultay için 2 şarkı hazırlandı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kürsüye rap şarkısı eşliğinde çıkacağı belirtiliyor.

Aday olacaklarını açıklayan Aytuğ Atıcı, Tolga Yarman ve İlhan Cihaner verilen sürede yeterli imzayı toplayamadı. Böylece Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda tek aday oldu.

Pazar günü de 60 kişilik parti meclisi için seçim yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.