1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cemil Bayık: Ateşkese Hazırız
Cemil Bayık: Ateşkese Hazırız

Cemil Bayık: Ateşkese Hazırız

AFP'ye konuşan Cemil Bayık, "Ateşkese hazırız. Biz savaş istemiyoruz, sorunu savaş yoluyla çözmek mümkün olsaydı yıllar önce çözülürdü" dedi.

A+A-

KCK Eş Başkanı Besa Hozat'ın, Özgür Gündem yayımlanan yazısında, "Özgürlük Hareketi, HDP'nin 1 Kasım'daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP'nin tüm iğrenç planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır" ifadelerinin ardndan KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık'tan da bu konuda önemli açıklamalar geldi. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Bayık, PKK'nin bir ateşkese hazır olduğunu söyledi.

"HÜKÜMETİN MANTIĞI SÜRERSE SAVAŞ ORTADOĞU'YA YAYILIR"

Bayık, " Hükümet savaş mantığını sürdürmeye devam ederse, biz istesek de istemesek de mezarlar dolmaya devam edecek ve bu savaş Türkiye'yi aşıp tüm Ortadoğu'ya yayılacak" dedi.

"SAVAŞ İSTEMİYORUZ"

Bayık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz savaş istemiyoruz. Diyaloğu ilerletmek için siyaset ve demokrasi yolunda gitmeyi denedik. Ama ( Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan süreci engelledi. Erdoğan bizi bir diyaloğun olduğuna inandırdı. Ancak amacı, hiçbir zaman inanmadığı süreci ertelemekti."

"SAVAŞLA ÇÖZMEK MÜMKÜN OLSA YILLAR ÖNCE ÇÖZÜLÜRDÜ"

"Bu sorunu savaş yoluyla çözmek mümkün olsaydı yıllar önce çözülürdü" diye konuşan Bayık, PKK'nin saldırılarının 'meşru müdafaa' olduğunu iddia etti. Bayık ayrıca, PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılmasının Türkiye'nin Kürt sorununun kabul edilmesi ve diyalog sürecinin yeniden başlaması için önemli olduğunu kaydetti.

"ŞİMDİYE KADAR 70 KAYIP VERDİK"

PKK'li grupların kendilerini savunduğunu ve hala savaşa girmediklerini söyleyen Bayık, "Bizim gördüğümüz, halkını ve demokrasiyi savunmak için kavgaya giren gençlerdir" diye konuştu.
Bayık, Türk basının da yer alan ve bugüne dek Güneydoğu Anadolu ile Kuzey Irak'a düzenlenen hava saldırılarında 1740 PKK'linin öldürüldüğü yönündeki haberleri de yalanlayarak, şimdiye dek 70 kayıp verdiklerini kaydetti.

"HDP'YE DESTEK VERİLMELİ"

1 Kasım seçimleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Bayık, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için HDP'ye destek verilmesi gerekiyor. Bugüne kadar bu yönde davrandık, bugünden sonra da böyle davranacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.