1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: YPG’yi Münbiç’ten çıkaracağız
Çavuşoğlu: YPG’yi Münbiç’ten çıkaracağız

Çavuşoğlu: YPG’yi Münbiç’ten çıkaracağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG’yi Münbiç’ten çıkaracağız” dedi.

A+A-

 

Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin’de düzenlenen G20 Zirvesi’nde Rûdaw muhabiri Roj Ali’nin Ankara’nın Münbiçle ilgili Washington ve Moskova ile yaptığı görüşmelere ilişkin sorusuna, “YPG’yi Münbiç’ten çıkaracağız” yanıtını verdi.

 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi’nde düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptıkları görüşmeye ilişkin soru üzerine, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklığa dayalı olduğunu söyledi.

 

Erdoğan, “İki stratejik ortak olarak öncelikle kuzey Suriye'de Fırat'ın doğusu, Münbiç ve bu çevrede Fırat Kalkanı gibi devam eden süreci değerlendirme fırsatı bulduk. Hatta bu arada İdlib'i de değerlendirme imkanımız oldu ama aslolan şu anda masada Münbiç konusu. Münbiç'i kendileriyle ele aldık. Özellikle de PYD-YPG terör örgütlerine yönelik yaklaşımımızı kendileriyle paylaşarak Münbiç'i bu terör örgütlerinden temizlemede birlikte nasıl hareket ederiz, bunu konuştuk” ifadelerini kullandı.

 

Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun daha önce gerçekleştirdikleri görüşmede Münbiç konusundaki yol haritasının belirlendiğini hatırlatan Erdoğan, bu haritanın üzerinden aylar geçtiğini ancak bu konudaki mutabakatın canlılığını koruduğuna yönelik temennisinin olduğunu kaydetti.

 

Haziran ayından Washinton'da bir araya gelen Çavuşoğlu ile Pompeo, Münbiç yol haritasını onaylamıştı. Türkiye, Münbiç yol haritasına göre YPG’nin kentten çekilmesi gerektiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.