1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: YPG Kürtlerin tek temsilcisi değil
Çavuşoğlu: YPG Kürtlerin tek temsilcisi değil

Çavuşoğlu: YPG Kürtlerin tek temsilcisi değil

A+A-

 

Dışişileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “YPG Kürtlerin tek temsilcisi değil hatta Kürtlerin çok az bir bölümünü temsil eder” dedi.

 

NTV’nin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, Suriye’deki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dünkü ziyaretiyle ilgili “PYD-YPG varlığı bu konu görüşüldü mü dün? Bir uzlaşmaya varılabildi mi? PYD dışında Türkiye'nin onay vereceği Kürtleri temsil edecek bir grup?” sorusuna Çavuşoğlu şu yanıtı verdi:

 

“YPG Kürtlerin tek temsilcisi değil hatta Kürtlerin çok az bir bölümünü temsil eder. Bakmayın zorla insanları kendi silahlı ekibine dahil ettiğini. Şu anda Suriye topraklarının yüzde 20'sini YPG yönettiği halde bu Kürtler buralara dönemiyor. Biz Kürt kardeşlerimize karşı değiliz onların yanındayız. Diyalog Kongresi'nde Kürtleri temsil edecek çok sayıda değişik gruplar var bunların liderleri var hatta değişik değişik aşiretler de var. Bunların isim listesini çıkardık daha önce de Rusya ile paylaşmıştık. Onların listesini Rusya'ya verdik. Rusya da onların bazılarıyla temasa geçti. YPG'nin burada olmasına İran da karşı.”

 

Çavuşoğlu ayrıca, Esad’la ilgili Türkiye’nin tavrının değişmediğini ve “Esad'ın Suriye'yi birleştiremeyeceğini düşündüklerini” söyledi.

 

Çavuşoğlu’nun sözlerinden satır başları şöyle:

 

“YPG ile ortak karar niçin aldılar onu bilemiyoruz kendileriyle görüşeceğiz. DAEŞ şehirlerden kaçınca kırsala gitti. YPG'den Irak'ın da rahatsız olduğunu çok iyi biliyoruz.”

 

Başika Kampı konusu

 

“Başika Kampı şu anda gündemde değil. Konuyu dostane şekilde Irak yönetimiyle konuşacağız. Kampın amacı DAEŞ'e karşı yerel güçleri eğitmek. Bizim oradaki amacımız Irak'ın toprak bütünlüğünü ihlal etmek değil DAEŞ'e karşı mücadele.”

 

Efrin’e operasyon olur mu?

 

“Bizim Afrin'e girmemiz için orada birisinin olması ya da olmaması gerekmez. Önemli kriter bize tehdit mi değil mi? Afrin'den Türkiye'ye yönelik tehditler ve saldırılar geliyor. Biz buraya istediğimiz zaman teknik planlamalar ne zaman yapılırsa müdahale ederiz ansızın da girebiliriz. Bize tehdit olursa hedefimiz rejim de olur. Şu anda böyle bir tehdit söz konusu değil. Şu andaki tehdit terör örgütünden geliyor PYD/YPG'den geliyor. Böyle bir operasyon yapıldığı zaman önceden bilgilendirme yapılır.”

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.