1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: Rusya iyi niyetli
Çavuşoğlu: Rusya iyi niyetli

Çavuşoğlu: Rusya iyi niyetli

Türkiye ile Rusya arasında ki bahar romantizmi devam ediyor.

A+A-

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşğlu, Sputnik’in sorusu üzerine Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “Rusya, ortak sınırlarının güvenliği konusunda Türkiye ile Suriye arasında işbirliği sağlanmasına destek verecek” açıklamasını değerlendirdi. Çavuşoğlu, “Rusya iyi niyetle bunu söylüyor” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir bilgilendirme konuşması yaptı. Çavuşoğlu, daha sonra kulisle milletvekilleri ve gazetecilerle sohbet etti.

Sputnik’in, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’ın Rusya’nın, Türkiye-Suriye sınırında güvenliğin sağlanması için iki ülke arasında işbirliği sağlanmasına katkıda bulunacağına ilişkin açıklamasını sorması üzerine Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

 

“Rusya iyi niyetle bunu söylüyor. Burada esas söylemek istediği Türkiye’nin meşru bir güvenlik endişesi var diyor, esas söylemek istediği bu. Bazen Adana Mutabakatı’na onlar da atıfta bulunuyor. Ruslar şimdiki rejimle onu yapacağız diyebilir iyi niyet diyebilir. Buralara rejim de gelsin diyebilir şimdi Münbiç’te olduğu gibi. Bunu zaten ilk defa söylemiyorlar, eskiden beri söyleyegeldikleri bir şey. Ama zaten Putin de Cumhurbaşkanımızı davet etti dün akşam güzel bir görüşme oldu. Bunların hepsini yüz yüze görüşelim diye davet de geldi. “

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.