1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: Müttefikimiz NATO'nun politikalarını destekliyoruz
Çavuşoğlu: Müttefikimiz NATO'nun politikalarını destekliyoruz

Çavuşoğlu: Müttefikimiz NATO'nun politikalarını destekliyoruz

Demokrasilerin korkulu rüyası NATO, ABD güdümlü polikaları eksiksiz uyguluyor. Mevlüt Çavuşoğlu NATO'nun cürümlerini görmezden geliyor galiba...

A+A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya ile ABD arasındaki INF tartışmasına ilişkin NATO müttefiki olarak NATO'nun politikalarını desteklediklerini vurguladı, diyalog çağrısı yaptı.
 

AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları (Gymnich) Toplantısı'na katılmak üzere Romanya'da bulunan Çavuşoğlu, toplantı öncesi gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Çavuşoğlu, Rusya ile ABD arasındaki Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) anlaşmasının iptal edilmesi konusundaki soru üzerine, NATO müttefiki olarak NATO'nun politikalarını desteklediklerini vurguladı. Bu konuda eş zamanlı olarak caydırma ve diyalog politikası güttüklerini aktaran Çavuşoğlu, "Bugünlerde bu tarz problemlerin üstesinden gelmek için daha çok diyaloğa ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

 

Öte yandan AP'nin, Venezüella'da kendini 'geçici devlet başkanı' ilan eden muhalif lider Juan Guaido'yu tanımasıyla ilgili soruya da Çavuşoğlu, "Bu şekilde dışarıdan müdahale sağlıklı değildir, doğru değildir, çözüm getirmez. Sorunu daha da derinleştirir. Allah korusun içeride bir iç savaşa bile ülke sürüklenebilir" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.