1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: Hafter yarın sabaha kadar süre istedi
Çavuşoğlu: Hafter yarın sabaha kadar süre istedi

Çavuşoğlu: Hafter yarın sabaha kadar süre istedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Libya'da muhtemel bir ateşkesin modalitelerini içeren taslak bir metin ortaya çıkardık" dedi. Çavuşoğlu Hafter'in imza için yarın sabaha kadar süre istediğini kaydetti.

A+A-

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılımıyla Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti lideri Fayiz Serrac ve Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter arasındaki görüşme yaklaşık 6 saat sürdü.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: 

- Cumhurbaşkanlarımızın 8 Ocak'taki çağrısı doğrultusunda Libya tarafları arasında bir ateşkes imzalanması için Rus ortaklarımızla birlikte gün boyu çalıştık. 

-(Libya için) Muhtemel bir ateşkesin modalitelerini içeren taslak bir metin ortaya çıkardık. Bu metin üzerinde özellikte Hafter tarafından gelen değişik önergeleri de uzlaşı anlayışıyla dikkate aldık. Bu metin nihai hale geldikten sonra, Lavrov'un da söylediği gibi, Sayın Sarrac bu metni imzalayarak Türkiye tarafına teslim etti. 

- Hafter tarafı ise (Libya ateşkes mutabakatını imzalamak için) yarın sabaha kadar süre istedi.

- Sabah Hafter tarafı da bu metni imzalarsa daha önce girişimimiz sonucunda ve iki başkanın çağrısı sonucunda sözlü olarak ateşkese uyacaklarını ilan eden Sarrac ve Hafter tarafları yazılı bir şekilde de bu taahüdü yerine getireceklerdir. 

Libya Temsilciler Meclisi Başkan Danışmanı: Biten Libya görüşmesinde anlaşma imzalanmadı

Libya'nın doğusundaki Tobruk'ta bulunan Libya Temsilciler Meclisi’nin Başkan Danışmanı el-Safi ise, Moskova’daki görüşmenin sona erdiğini ama hiçbir anlaşmanın imzalanmadığını belirtti.

General Halife Hafter tarafından desteklenen Libya Temsilciler Meclisi'nin Başkan Danışmanı Hamid el-Safi, “Libyalı taraflar arasındaki görüşme, bir anlaşma imzalanmadan sona erdi” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.