1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: Fransa Dışişleri Bakanı haddini aşmıştır...
Çavuşoğlu: Fransa Dışişleri Bakanı haddini aşmıştır...

Çavuşoğlu: Fransa Dışişleri Bakanı haddini aşmıştır...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Erdoğan'ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili siyasi oyun oynadığı iddiasına yanıt veren Çavuşoğlu, "Her şeyden önce haddini aşmıştır, bir cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir" dedi.

A+A-

 

Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian'ın, Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin bugün yaptığı açıklamaları AA muhabirine değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Le Drian'ın haddini aştığını söyledi.

 

'ERDOĞAN'I MACRON İLE KARIŞTIRMA'

Çavuşoğlu, "Fransa Dışişleri Bakanı, her şeyden önce haddini aşmıştır, bir cumhurbaşkanı ile nasıl konuşacağını bilmelidir" diyerek ekledi:

"İkincisi, kendi liderleriyle Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da karıştırmasın."

Le Drian ile mevkidaş olarak her zaman görüştüklerini kaydeden Çavuşoğlu, Fransız bakanının doğruları söylemediğini savundu.

 

'TERBİYESİZLİK, BİR DIŞİŞLERİ BAKANI CİDDİYETİNE YAKIŞMIYOR'

Bir dışişleri bakanı ile istihbari konularla ilgili bilgi paylaşımı konusunda farklı ülkelerde farklı sistemler olabildiğini, Fransız bakanının konudan haberi olmayabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Diyebilir ki 'Benim bundan haberim yok'. Fakat ben biliyorum ki 24 Ekim'de bizim istihbaratımız ve arkadaşlarımız elimizdeki bilgileri, yani dinleme dahil, tapeler dahil tüm bilgiler Fransız istihbaratına, onların talebi üzerine verilmiştir. Yine diğer ülkelerin istihbaratları ya da ilgilileri, bu Kaşıkçı cinayetiyle ilgili delilleri, topladığımız bilgileri görmek istediği zaman şeffaf bir şekilde biz bunu paylaşmışızdır."

"Hal böyleyken 'Haberim yok' diyebilir, fakat Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi bir oyun oynamakla itham etmesi son derece terbiyesizliktir. Yani bir dışişleri bakanı ciddiyetine yakışmıyor."

'PARANIN GÖZÜ KÖR OLSUN, CİNAYETİ DE İNKAR EDERLER'

"Ama ben şunu söylemek isterim; dert o da değil. Bunlar yakında, altını çizerek söylüyorum; Suudi Arabistan'ın bile kabul ettiği Kaşıkçı cinayetini inkar ederlerse hiç şaşırmayın. Paranın da gözü kör olsun. Son zamanlarda kim ne anlaşması yapıyor bunlar iyi takip edilsin. Yakında bu tür siyasetçiler ve ülkeler bu cinayeti bile inkar edebilirler, maalesef durum budur."

'SON DERECE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR'

 

Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti olarak Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını savunan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Sonuna kadar gideceğiz. Uluslararası alanda da herkesle de iş birliği yapıyoruz ve Türkiye'nin bu tutumunu tüm dünya takdir ederken Fransa Dışişleri Bakanının böyle bir ithamda bulunması ve terbiyesizce bunu yapması son derece düşündürücüdür. Bunun arkasında ne var? Acaba bu cinayeti kapatmaya mı çalışıyorlar? Bunun da peşinde olacağız. Çünkü bildiğimiz başka şeyler var. Ne anlaşmalar yapıyorlar, ne yapıyorlar, bunu da yakından takipçisiyiz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.