1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: Biz uzlaşıya varız, ABD'nin iyi değerlendirmesi lazım
Çavuşoğlu: Biz uzlaşıya varız, ABD'nin iyi değerlendirmesi lazım

Çavuşoğlu: Biz uzlaşıya varız, ABD'nin iyi değerlendirmesi lazım

A+A-

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD geldi, önerilerde bulundu. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri lazım. Çünkü biz uzlaşıya varız ama bize verilen sözler tutulursa. Biz ilişkilerimizi düzeltmeye varız ama bizimle dürüst olurlarsa. Teröristlerle iş birliği değil, Türkiye gibi güvenilir ülkeyle iş birliği arayışı içinde ve samimi olursa" dedi.

 

Çavuşoğlu, Antalya'daki temasları kapsamında Kumluca ilçesinde Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

 

'ARTIK VAAT, OYALAMA DÖNEMİ BİTTİ'

 

Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"ABD geldi, önerilerde bulundu. 'Artık şeffafça çalışalım…', bir fırsat dahadır bu esasen. Bu fırsatı ABD'nin çok iyi değerlendirmesi lazım. Çünkü biz uzlaşıya varız ama bize verilen sözler tutulursa. Biz ilişkilerimizi düzeltmeye varız ama bizimle dürüst olurlarsa. Teröristlere değil, müttefikine destek verilirse. Teröristlerle iş birliği değil, Türkiye gibi güvenilir ülkeyle iş birliği arayışı içinde olursa ve samimi olursa. Yok FETÖ'ye belge eksikmiş. Nesine itiraz ediyorsun, kuracağız mekanizma. Martın ilk iki haftasında uzmanlarımız buluşacak. Sonra Tillerson ile biz bulaşacağız. Somut adımlar, artık vaat, oyalama dönemi bitti."

 

'SURİYE'NİN GERİ KALAN YERLERİNDE DE TERÖRİSTLERİ TEMİZLEYECEĞİZ'

 

Çavuşoğlu, Afrin operasyonuyla ilgili olarak, "İnşallah Münbiç'te başlayacağız, Suriye'nin geri kalan yerlerinde de teröristleri temizleyeceğiz. Çünkü yanıbaşımızda terör örgütleriyle yaşayamayız. Bugün olmazsa yarın başka tehdit oluşur, bugün uyusa yarın, yazın gelir sıcaklar artar yılan sokar. Yılan bugün yerin altında uyuyor diye rahat olamayız. Onun için sınırımızın ötesinde, içinde nerede olursa olsun farketmez" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.