1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çavuşoğlu: ABD, PKK/YPG angajmanını sonlandırmalı
Çavuşoğlu: ABD, PKK/YPG angajmanını sonlandırmalı

Çavuşoğlu: ABD, PKK/YPG angajmanını sonlandırmalı

A+A-

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Milli güvenliğimize tehdit oluşturan konularda ABD'nin somut adım atması gerekiyor. ABD'nin Suriye'de PKK YPG ile angajmanını sonlandırmasını bekliyoruz” dedi.

 

Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da, 11. Büyükelçiler Konferansı'nın açılışında konuştu.

 

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği'nin Doğu Akdeniz'de mahkeme gibi hareket edemeyeceğini belirterek, "Bizimle işbirliği zemininde buluşun, herkes kazansın” diye konuştu.

 

“Milli güvenliğimize tehdit oluşturan konularda ABD'nin somut adım atması gerekiyor” diyen Çavuşoğlu, “ABD'nin Suriye'de PKK YPG ile angajmanını sonlandırmasını bekliyoruz. Rusya'dan S-400 tedarikimiz yanlış bir boyuta taşınmıştır. İran'a yaptırımlar bölge ülkelerine zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

 

“Türk diplomasisi dünyada bir markadır. Bugün artık dünya bir gül bahçesi değil. 31 büyükelçiliğimiz açlık kuraklık bölgesinde görev yapmakta. Suriye'de barış umudunu ayakta tutan Astana süreci Türk diplomasisinin masada etkin olduğunun güzel bir örneği.

 

İslam karşıtlığının da bir insanlık suçu olduğunu kabul ettirdik. Güçlü ekonomi güçlü dış politika demektir. FETÖ'cüleri bünyemizden arındırdıktan sonra güçlendik. Geleneksel diplomasisinin çok ötesine geçtik.

 

Milli güvenliğimize tehdit oluşturan konularda ABD'nin somut adım atması gerekiyor. ABD'nin Suriye'de PKK YPG ile angajmanını sonlandırmasını bekliyoruz. Rusya'dan S-400 tedarikimiz yanlış bir boyuta taşınmıştır. İran'a yaptırımlar bölge ülkelerine zarar veriyor.

 

Büyükelçilerimiz her alanda milli amaçların hizmetinde. Cumhuriyet tarihinin en çetin dönemlerinden birindeyiz. Önümüzdeki birkaç yıl her anlamda çok önemlidir. NATO ve Avrupa Konseyi üyesiyiz. Güçlü olan ve duran bölgesel barış ve refahın teminatı olan bir devlet ve milletiz.

 

İstediğimiz zenginliklerin hakça paylaşılması. Kıbrıs Türk makamlarının sundukları yapıcı öneriler takdir edilmelidir. Kıbrıs Türk halkının haklarını savunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz'de Avrupa Birliği (AB) mahkeme gibi hareket edemez. Kıbrıs milli davamızdır. Bu bölgeye ilgi gösteren herkese mesajımız tektir. Bizimle işbirliği zemininde buluşun, herkes kazansın.AB enerjisini doğru yolda kullanmalı."

 

Türkiye, ne pahasına olursa olsun Filistin davasını savunmaya devam edecektir. Irak ve Suriye'de huzur tesis edilmeden Ortadoğu'da denge kurulamaz.”

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.