1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Büyük koalisyon için Kürtlerin kararı bekleniyor
Büyük koalisyon için Kürtlerin kararı bekleniyor

Büyük koalisyon için Kürtlerin kararı bekleniyor

A+A-

 

 

 Irak genel seçimlerinde birinci çıkan Sairun Koalisyonu Sözcüsü Casım Hılfi, “Kürtler koalisyon için daha son kararlarını vermedi” dedi.

 

Sairun, Nasır, Hikme ve Vataniye Koalisyonlarının ortak heyeti Irak’ta yeni hükümet kurma çalışmaları kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile görüşmek için 27 Ağustos’ta Erbil’e gelmişti.

Rûdaw’a konuşan Sairun Koalisyonu Sözcüsü Casım Hılfi, “Gündemdeki konular ile ilgili yakın fikirlere sahibiz. Kürtler daha son kararlarını vermedi. Konuları detaylı bir şekilde müzakere edeceklerini söylediler. Kürdistan’dan ortak bir heyet yakında Bağdat’a gelecek ve detayları konuşacağız” ifadelerini kullandı.

Hılfi, Kürtlere birlikte çalışacaklarını söylediklerini vurguladı.

Iraklı siyasi taraflar hükümet kurma çalışmalarında kilit konumda olan Kürtleri, kurdukları koalisyonda yer almaları için ikna etmeye çalışıyor.

Fetih Koalisyonu üyesi Felah Hasan, “Kürt kardeşlerimizle iyi müzakerlerimiz ve ortak anlayışımız var. 140. Madde ile birlikte Kerkük, petrol, bütçe ve peşmerge konularını anayasa kapsamında çözeceğiz” diye konuştu.

Sairun, Nasır, Hikme ve Vataniye Koalisyonlarının, Kürtlerin taleplerini karşılama konusunda daha ılımlı oldukları belirtiliyor.

KDP ve KYB Irak’ta hükümet kurma çalışmalarına ortak bir heyetle katılma kararı almışlardı. KDP ve KYB ortak heyeti Cuma günü Bağdat’a giderek, Iraklı siyasi taraflarla müzakereler gerçekleştirecek.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.