1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Buldan: Katil yarım saat sonra gelse büyük bir katliam yaşanacaktı
Buldan: Katil yarım saat sonra gelse büyük bir katliam yaşanacaktı

Buldan: Katil yarım saat sonra gelse büyük bir katliam yaşanacaktı

A+A-

İzmi’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, muhalefet partilerine hitaben, “Bugün yan yana gelme zamanıdır, aksi halde bugün bize yapılan yarın size yapılacaktır” diye seslendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İzmir İl binasına yönelik yapılan ve Deniz Poyraz’ın öldürülmesi ile sonuçlanan saldırının ardından İzmir’e gitti.

Saldırının gerçekleştiği binanın il önünde konuşan Buldan, saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’ın ailesine ve partili arkadaşlarına başsağlığı diledi.

“Bu cinayetler ilk değil, biz bu cinayetleri bu hikayeleri, bu filmleri çok gördük” diyen Buldan, “Bize ‘biat edeceksiniz, bizim önümüzde diz çökeceksiniz’ diyenlere karşı asla ve asla onurumuzdan taviz vermedik, diz çökmedik, boyun eğmedik. Bundan sonra da diz çökmeyeceğiz, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.

“Büyük bir bir katliam için bir katil yollandı”

Pervin Buldan, şunları kaydetti:

“Bugün burada büyük bir bir katliam gerçekleştirmek için bir katil yollandı. Ama tesadüfen sadece içeride Deniz arkadaşımız vardı. O katil yarım saat sonra buraya gelmiş olsaydı, bugün bu kentte büyük bir katliam yaşanacaktı. Herkesin gözü önünde elinde silahla hatta bir değil üç kişiden bahsediliyor. Üç kişinin buradaki güvenlik güçlerinin gözü önünde bu apartmanın içine girmesi kolay bir iş değil, kolay bir mesele değil. Çok organize, çok planlı ve kesinlikle katliam yapmak üzere buraya gelindiğini biliyoruz. Bu katilin arkasında azmettirici, emir verici, eline silah verenin kimler olduklarını biliyoruz. Çünkü biz bu oyunlara yabancı değiliz. Yıllardır söylüyoruz, yıllardır haykırıyoruz. Bu ülkede yaşanan bütün cinayetler planlı ve organizedir.”

“Cumhurbaşkanı bugünleri mi kastediyordu?”

Buldan, “Bu daha iyi günleriniz’ diyen Cumhurbaşkanı size sesleniyoruz; ‘Daha bunlar iyi günleriniz’, derken bugünleri mi kastediyordunuz? ‘Daha bu iyi günleriniz derken’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu katliamın gerçekleşeceğini biliyor muydunuz? Elbette biliyordunuz, çünkü bu ülkede uçan kuştan haberiniz var. HDP’liler nerede nefes alıyor ondan haberiniz var. Ama bugün bu binaya ellerinde silahla giren ve bu katliamı gerçekleştiren bu katilin kimler tarafından organize edildiğini açıklamak zorundasınız. Bu olayın sorumluları elbette bu ülkeyi yönetenlerdir. Başta AKP hükümeti ve onun küçük ortağı MHP’dir. Her gün TV kanallarında grup toplantılarında HDP’yi hedef gösterenler, HDP’ye hakaret, edenler HDP’yi kriminalize etmeye çalışanlar bu işin doğrudan sorumlularıdır” ifadelerini kullandı.

Saldırının arkasındakilerin derhal açığa çıkarılması çağrısında bulunan Buldan, “Bu olay soruşturulmalıdır, katiller yargılanmalıdır. Hiç kimsenin bize ‘bu yakalanan katilin akli dengesi yerinde değildi’ zırvalamasını yapmasını kabul etmiyoruz. Biliyoruz, eminiz birkaç gün sonra bu katil için akli dengesi yerinde değildi diyecekler. Artık bizim bu yalanlara karnımız tok” dedi.

“Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır”

Pervin Buldan, şu ifadeleri kullandı:

“Buradan bir kez daha uyarıyoruz; artık bir Deniz daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Biz çocuklarımızı, evlatlarımızı, kızlarımızı, kardeşlerimizi sokaklarda bulmadık. Her toprağa düşen canların arkasında binler, milyonlar var, Deniz'in arkasında da ailesi, yoldaşları partili arkadaşları ve bizler varız. Yazıktır, günahtır, yapmayın. Bir an önce bütün sorumluların mutlaka ama mutlaka  açığa çıkarılması talebimizi yineliyoruz. Deniz'e sıkılan kurşun sadece Deniz’in şahsına sıkılan kurşun değil, parti binamıza giren ve orada yapılan katliam sadece HDP’ye yönelik yapılmış bir katliam değildir. Bugün tüm demokrasi güçlerine bu ülkede demokrasiyi savunanlara, barışı savunanlara sıkılan bir kurşundur. Bu böyle bilinmelidir. Şimdi yan yana gelme zamanıdır. Kenetlenme zamanıdır. Bu faşizme hep birlikte dur deme zamanıdır. Demokrasi ve adalet çığlığını daha fazla yükseltme zamanıdır. Kimse bize başsağlığı diledik, telefon açtık twit attık ve başsağlığı diledik onların yanında duruyoruz demesin. Bugün işte tam da bir araya gelme zamanıdır, yan yana olma zamanıdır. Herkesin burada olma zamanıdır. Bugün bize yapılan yarın mutlaka ama mutlaka size yapılacaktır. Bunu hiç kimse unutmasın.”

Buldan, “Deniz kızımıza söz veriyoruz, bu dayanışmayı daha da büyüteceğiz, senin katillerin yargılanacak. Bu ülkeye adaleti, demokrasiyi de senin güzel gülüşün getirecek. Bunu hiç kimse unutmasın” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.