1. HABERLER

  2. KADIN

  3. Bu çığlıkları kimse duymadı!
Bu çığlıkları kimse duymadı!

Bu çığlıkları kimse duymadı!

A+A-
Balıkesir’de 44 gün boyunca bir evde tutulup tecavüze uğrayan 16 yaşındaki G.H kız yurduna gönderilirken, 2 defa ifadeleri alınıp serbest bırakılan 3 şüpheli ve baba İ.H önceki gece tutuklandı. G.H’nin ablası N.H., Milliyet’e, “Evlenmeden önce ailemin evinde, kendi odamda 3 kere tecavüze uğradım. Bizi satan babam mıydı, annem miydi bilmiyorum ama ben çok çektim, kurtuldum. Kardeşimi ne olur kurtarın” dedi.
 
‘3 kez tecavüze uğradım’
 
“Evlenmeden önce ailemin evinde, kendi odamda 3 kere tecavüze uğradım. Çığlıklarımı ne avluda oturan annem, ne yan evde oturan babannem, ne karşı evde oturan halam duydu. Bizi satan babam mıydı, annem miydi bilmiyorum ama ben çok çektim, kurtuldum. Kardeşimi ne olur kurtarın...” Bu cümleler günlerdir yaşadığı dram ile Türkiye’nin gündemine oturan 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H’nin ablası N.H’ye ait. Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Narlı köyünde 16 yaşındaki zihinsel engelli G.H’nin 44 gün bir evde kilitlenerek tecavüze uğradığı tespit edildi. Eve düzenlenen operasyonla gözaltına alınan T.S.(38), Ö.Y. (49), A.Y (40) geçen günlerde 2 kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Mağdur G.H ise sağlık kontrolü için götürüldüğü Edremit Devlet Hastanesi’nden sonra yetiştirme kız yurduna teslim edildi. G.H’nin ikinci defa ifadesine başvurulduğunda şüpheli listesine babası İ.H eklendi. Geçen Salı günü gözaltına alınan, Çarşamba günü serbest bırakılan baba İ.H ve diğer 3 şüpheli, savcılığın yeniden itiraz etmesinin ardından önceki gece tutuklandı ve dün cezaevine gönderildi.
 
‘Kaçardı ama dönerdi’
 
Mahallede tüm gözler G.H’nin yaşadığı mavi kapılı evde. Evin yan komşusu G.H’nin babannesi, karşı komşusu halası, sokaklarında oynayan çocuklar ise kuzenleri, yeğenleri. G.H.’nin dramını fark etmeyen 90 yaşındaki babannesi E.H Milliyet’e şöyle konuştu:
 
“Rezil kepaze olduk tüm köye. Eksikleri gedikleri neydi de kaçıp duruyorlardı. Anneleri de kaçtı bunların, neymiş para yokmuş. Her evde olur bunlar. Benim oğlum saf bir çocuktur. Hiçbirinin akli dengesi yerinde değil ki. Benim torun çok kaçtı ama akşama dönerdi. İlk defa aylardır yok, eğer suçlu oğlumsa yazıklar olsun, cezasını çeksin. Ama ben oğlumun bir şeyini görmedim.”
 
G.H’nin halası H.H ise G.H’nin kaçtığı günü şöyle anlattı: “Biz bir tanıdığımızın nikahından gelmiştik. Yeğen evden süslü püslü çıktı geldi yanımıza. Kapı eşiğinde oturduk çay içtik sonra da evlere dağıldık. Birkaç saat geçti kardeşim geldi ve kızının kayıp olduğunu söyledi. Yeğenimin akli dengesi yerinde değil. Evden hep kaçardı, jandarma geri getirirdi” dedi.
 
Komşuları aslında akrabaları olan İ.H’nin yaşadıklarını 16 yaşındaki kız çocuğunun zihinsel engelinden kaynaklanan davranış bozukluğu olarak değerlendirirken köy esnafı babanın kızlarına yıllardır çok çektirdiğini söyledi.
 
Tecavüz bulgusu var
 
Adli kaynaklardan edinilen bilgiye göre yeni bir delil bulunmadı fakat yapılan itirazlar dikkate alınarak serbest bırakılan 3 şüpheli ve baba İ.H, jandarma tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. G.H’nin sağlık kontrolü sonucu hazırlanan raporunda tecavüze uğradığı bulgusuna rastlandığı da öğrenildi.
 
Ablasının yaşadığı yere de gidemiyor
 
N.H.’nin eşinin ailesi, N.H.’nin babası İ.H ve kardeşi G.H.’nin ara sıra N.H.’nin evine gelip, 1 hafta kaldığını fakat kendileri ile hiç konuşmadığını belirtti. N.H.’nin kayınpederi I.Y. “Baba işe yaramaz. Kızı buraya getirsek ya buradan da kaçarsa. Biz istemeyiz. Zaten biz istesek köylü de istemez” dedi.
 
Kardeşimi ne olur kurtarın
 
G.H’nin ablası N.H (26) ise 5 yıl önce evlenerek Ayvacık köyüne gitti. Köyde esnaf, komşu olaydan haberdar ve köyde bir yas havası hakim. Abla N.H Milliyet’e evlenmeden önce yaşadığı hayatı anlattı:
“Babam çalışmıyordu maddi sıkıntılar çok yaşadık. Annem babamı çalışması için zorladığında hep şiddet gördü. Ben çocukken evimize 3 defa erkekler geldi. Beni odaya kilitleyip tecavüz etti. Çığlıklar attım. Çığlıklarımı ne avluda oturan annem, ne yan evde oturan babannem, ne karşıda oturan halam duydu. Ardından annem evden kaçtı. Annem kaçtıktan sonra biz zor hayatla mücadele etmeye devam ettik. Akrabalar, komşular ekmek verirse doyuyorduk, vermezlerse açtık. Beni o erkeklerle odaya sokan annem miydi, babam mıydı bilmiyorum ama benim çığlıklarımı kimse duymadı.
 
Ben çok çektim, evlendim kurtuldum. Kardeşimin başına gelenleri 2 gün önce öğrendim kahroldum. Dün kardeşim beni yurttan aradı ‘Abla beni buradan al’ dedi. Ben onu alsam buraya getirmeme kayınvalidem izin vermez. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur onu kurtarın.”
 
milliyet.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.