1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Brezilya'da STK'lar İsrail üniversitelerinin festivalini iptal ettirmeyi başardı
Brezilya'da STK'lar İsrail üniversitelerinin festivalini iptal ettirmeyi başardı

Brezilya'da STK'lar İsrail üniversitelerinin festivalini iptal ettirmeyi başardı

A+A-

 

Brezilya'da yaşayan Filistinlilerin kurduğu STK'lar ve onlara destek veren Brezilya kuruluşları, Brezilya'nın Unicamp Üniversitesi'nde düzenlenmesi ve dün (3 Nisan Pazartesi) başlatılması planlanan İsrail Üniversiteleri Festivali'ni iptal ettirmeyi başardı. Söz konusu sivil toplum kuruluşlarının geniş çaplı kitlesel eylemlerle ve protesto gösterileriyle bunu başardıkları ifade edildi. 

Quds Press haber ajansının yayınladığı habere göre Brezilya-Filistin toplumsal kurumları, ırkçılığa karşı hareketler, sol siyasi partiler, öğrenci ve gençlik teşkilatları işgalci siyonistlerin üniversitelerinin "İsrail Üniversiteleri Festivali" adıyla düzenlemeyi planladıkları programa karşı ittifak oluşturdu. 

Protestocular düzenledikleri sivil eylemlerle, siyonist işgal rejiminin gayri meşru işgalini, zulmünü ve siyonist ırkçılığı sevimli gösterme amaçlı bir etkinliğe kesinlikle izin vermeyeceklerini dile getirdiler. 

Gelen tepkiler üzerine siyonist işgal rejimi üniversitelerinin etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Unicamp Üniversitesi programı iptal etmek zorunda kaldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.