1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bozdağ: Alevi açılımı sonra açıklanacak
Bozdağ: Alevi açılımı sonra açıklanacak

Bozdağ: Alevi açılımı sonra açıklanacak

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinde Alevilerle ilgili düzenleme yer almadı. AK Parti kurmayları Alevilerle ilgili ayrı bir açılım sözkonusu olacağını, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir çalışma grubu oluşturulabileceğini belirtti.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla beklenen demokratikleşme paketini açıkladı.

Paketle ilgili muhalefet partileri görüşlerini yarın açıklayacak. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın bir basın toplantısı düzenleyecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de grup toplantısında görüşlerini açıklaması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, paketin bir son olmadığını söyledi dolayısıyla önümüzdeki günlerde yeni bir paket açıklanması sözkonusu olabilir.

Pakette Alevilerle ilgili sadece Nevşehir Üniversitesi'nin Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi düzenlemesi bulunuyor. Pakette cemevleriyle ilgili düzenleme de beklentiler arasındaydı. AK Parti kurmayları Alevilerle ilgili ayrı bir açılım sözkonusu olacağını, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir çalışma grubu oluşturulabileceğini belirtti.

BOZDAĞ: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketinin Alevilerin beklentilerini karşılamamasıyle ilgili "Alevi açılımı konusundaki çalışmalar devam ediyor, daha sonra kamuoyuna açıklanacak. Paket son değildir, yenileri gelecektir" dedi.

Çalışma grubunun tıpkı demokratikleşme paketi gibi uzun bir çalışma yapabileceği ve Alevilerle ilgili Başbakan'ın kameralar karşısına geçebileceği dile getirildi.

Bir diğer beklenti de ruhban okulu ile ilgiliydi. Ruhban okulu meselesi hem dış hem iç gelişmelerle biraz da mutakabiliyetle ilgili dolayısıyla dış konjonkturün uygun olmasıyla önümüzdeki aylarda açıklanacak demokratikleşme paketlerinde yürürlüğe girebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.