1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. "Bölgeyi Büyük Bir Tehlike Bekliyor!"
"Bölgeyi Büyük Bir Tehlike Bekliyor!"

"Bölgeyi Büyük Bir Tehlike Bekliyor!"

Fas ile birlikte Ortadoğu’da İsrail ile anlaşan ülke 6 olurken, bölgeyi gelecekte neler beklediği soruları akıllarda yer tutmaya başladı. Anlaşmaları gazetemize değerlendiren Hamas sözcüsü Zuhri, bölgenin büyük bir tehlikeye kapı araladığını kaydetti.

A+A-

 

ABD ve İsrail arasında yapılan ve adına ‘Yüzyılın Anlaşması’ denilen vesika sonrası İsrail yine ABD öncülüğünde Ortadoğu ülkeleri ile peşi sıra normalleşme anlaşmaları gerçekleştirmeye başladı. BAE ile başlayan bu sürece ise en son Fas dâhil oldu. Ay sonunda imzalanacak normalleşme anlaşması ile Fas, İsrail ile normalleşen (!) altıncı Arap ülkesi olacak.

 

FİLİSTİN YALNIZ BIRAKILIP, İŞGAL KOLAYLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

Ortadoğu’da yeni bir dizaynın vesikası olan normalleşme anlaşmalarını gazetemize değerlendiren Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, anlaşmayı, “Düşmanın safını tutma, işgalciyi destekleme ve Filistin haklarını gasbetme” olarak nitelendirdi. İsrail’in bu anlaşma ile Filistin davasını yalnız bıraktırmaya ve işgalini kolaylaştırmaya çalıştığını belirten Zuhri, “Bu anlaşmaları imzalayan ülkelerin halkları her zaman Filistin’in yanında durmaya devam edecektir. Ancak yöneticileri Filistin’e ve Kudüs’e ihanet etmiştir” dedi.

 

ORTADOĞU’DAKİ ATEŞ DAHA DA BÜYÜTÜLECEK

Ortadoğu’nun geleceği içinde bu anlaşmaların büyük tehlikeler barındırdığının altını çizen Sözcü Zuhri, şunları kaydetti: “Normalleşme anlaşmaları Ortadoğu’da Siyonizmin genişlemesine ve Siyonist algı operasyonları ile zihinlerin bulandırılmasına kapı açıyor. Artık Siyonizm Arap ülkeleri için dışarıdan bir tehlike değil, içeride büyüyen bir tehlike olacak. Ayrıca normalleşme kervanına katılan Arap ülkeleri ile oluşturulacak bir blok, diğer Arap ülkeleri ile karşı karşıya gelecek. Böylece Siyonizm, zaten uzun yıllardır iç kargaşalar ile yanan Ortadoğu’daki ateşi daha da büyütme fırsatı bulmuş olacak.”

 

milligazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.