1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Bölge Ülkelerden Hizbullah'a Destek
Bölge Ülkelerden Hizbullah'a Destek

Bölge Ülkelerden Hizbullah'a Destek

Lübnan Hizbullah hareketinin Siyonist İşgalci rejimin saldırılarına verdiği karşılığın ardından Suriye, Kuveyt, Yemen, İran ve Irak, Hizbullah'ın söz konusu güçlü tavrına destek verdiklerini bildirdi.

A+A-

 

Lübnan Hizbullah hareketi Pazar günü akşamı Siyonist rejimin Lübnan'a düzenlediği son saldırılarına verdiği tepkide, İşgal altındaki toprakların Kuzey bölgesinde bir Siyonist askeri aracı hedef alırken, araçtaki tüm Siyonistler öldü veya yaralandı.

 

İRNA'nın bildirdiğine göre Suriye dışişleri bakanlığı bu bağlamda yayınladığı bildiride Hizbullah'ın Siyonist işgalci rejime verdiği karşılığı takdir ederek, Şam yönetiminin Lübnan ordusu ve direnişin kendi ulusal egemenliğini koruması yönünde destek verdiğini duyurdu.

Öte yandan İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyit Abbas Musevi ise yaptığı açıklamada, Siyonist işgalci rejimin Lübnan'a karşı tecavüzkar girişiminin BM üyesi bağımsız bir ülkenin milli egemenliği ve toprak bütünlüğünün açık ihlali olduğunu ve küresel barış ve güvenliği tehlikeye attığını bildirdi.

Kuveyt bakanlar kurulu ise Pazartesi akşamı yayınladığı bildiride, Siyonist rejimin Lübnan güneyine düzenlediği İHA saldırısını kınarken, Kuveyt'in Lübnan yönetiminin kendi topraklarını ve egemenliğini koruması yönündeki girişimlerini desteklediğini duyurdu.

Bu arada Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Seyyit Abdulmelik Bedreddin El-Husi, Hizbullah'ı Siyonist mütecavizlere verdiği karşılıktan dolayı kutlarken, Müslüman ümmetin Lübnan ve Filistin'deki direniş gruplarının kıymetini bilmesi gerektiğini vurguladı.

Irak'lı İslami direniş grupları da Lübnan direnişiyle dayanışma içinde olduğunu bildirirken, Lübnan'lı çeşitli siyasi şahsiyetler Hizbullah'ın söz konusu girişimine destek verdiklerini vurguladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.