1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM:Irak'taki durumdan endişeliyiz
BM:Irak'taki durumdan endişeliyiz

BM:Irak'taki durumdan endişeliyiz

A+A-

BM Genel Sekreterliği Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert yaptığı açıklamada, Bağdat ve Irak'ın diğer şehirlerindeki gösterilere karşı Irak Güvenlik Güçleri’nin sert müdahalelerinden dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Jeanine Hennis Plasschaert yaptığı açıklamada, Irak Güvenlik Güçleri’nin protestolara karşı daha sakin ve duyarlı davranmaları gerektiğini belirtirken, protestolar esnasında hayatını kaybeden vatandaşlar için üzüntüsünü dile getirdi.

 Plasschaert, bütün vatandaşların kanunlar çerçevesinde özgürce görüşlerini dile getirebilme özgürlüğüne sahip olduğunu ve buna saygı duyulması gerektiğine vurgu yaptı.

BM Genel Sekreterliği Irak Özel Temsilcisi açıklamasının devamında, Irak Hükümetine de çağrı yaparak, protestolara müdahalenin yasalar çerçevesinde olması ve halkın can – mal güvenliğine dikkat dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Irak genelinde dün Bağdat'ta bugünde Basra, Babil, Necef, Zigar, Wast, Musena ve Semawe'de protesto yürüyüşleri başladı.

Elde edilen bilgilere göre, Wast, Babil ve Musenaye'de göstericiler valilik binalarını ele geçirdi ve çıkan çatışmalarda Wast'da bir polis hayatını kaybetti.

Göstericiler Irak hükümetinden genel hizmet çalışmaları ve Irak genelinde yoksulluğun ortadan kaldırılması taleplerinde bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.