1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM’den Suriye’de Ramazan ateşkesi çağrısı
BM’den Suriye’de Ramazan ateşkesi çağrısı

BM’den Suriye’de Ramazan ateşkesi çağrısı

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Suriye’de artan çatışmalardan endişeli olduklarını belirterek, Ramazan ayı nedeniyle ateşkes ilan etme çağrısında bulundu.

A+A-

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana Türkiye ve Rusya tarafından çatışmasızlık bölgesi ilan edilen sınırlar içinde yer alan İdlib’in güneyi ve Hama’nın kuzeyinde, son günlerde çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ya da yaralandığını belirtti.

 

Guterres,“Giderek artan yoğun çatışmalar yüzünden büyük endişe içindeyiz” diye konuştu

BM Genel Sekreteri Guterres, bölgede çok sayıda sivilin de yerlerinden edildiğini belirterek tüm taraflara yaptığı çağrıda Ramazan ayı nedeniyle ateşkes ilan etme çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreteri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son günlerde bölgeden gelen raporlarda, Suriye hükümet güçleri ve müttefikleriyle bölgedeki DAİŞ destekli terör grubu Tahrir el Şam olmak üzere muhalif gruplarla arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı, yüzlerce sivilin öldürüldüğü ya da yaralandığı haberleri geliyor” dedi.

Endişe verici bir şekilde yoğunlaşan çatışmaların arasında kalan sivillerin korunması gerektiğini kaydeden Guterres, “Çatışan tüm taraflara uluslararası hukuka uymalarını ve kutsal Ramazan ayının başlamasıyla birlikte çatışmaları durdurma çağrısında bulunuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.