1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. BM’den Şengal’de ortak yönetim çağrısı
BM’den Şengal’de ortak yönetim çağrısı

BM’den Şengal’de ortak yönetim çağrısı

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Şengal’in Erbil ve Bağdat hükümetlerinin oluşturacağı ortak yönetim tarafından idare edilmesini istediği belirtildi.

16 Ekim 2017 olaylarının ardından Şengal’i terk etmek durumunda kalan kent yönetimi, daha sonra defalarca dönmek istemesine rağmen Haşdi Şabi ve PKK tarafından engellendi.

BM’nin Şengal’deki durumun normale dönmesi için harekete geçtiği kaydedilirken, geçtiğimiz günlerde BM’den üst düzey bir heyet Şengal’in meşru yöneticileriyle bir araya geldi.

BM heyetinin Şengal’e de gittiği vurgulanırken, kentte Erbil ile Bağdat hükümetlerinin ortak iradesinin yansıdığı bir yönetimden için girişimde bulunduğu bildirildi.

K24’e konuşan Şengal Kaymakamı Mehma Halil, BM yetkililerinin kendileriyle bir araya geldiğini ve Şengal’deki sorunları çözüme kavuşturma sözü verdiğini söyledi.

Halil, “BM heyeti bize söz verdi ama ben BM’nin de sorunu çözebileceğine inanmıyorum. Çünkü ne PKK Şengal’i terk ediyor, ne de Haşdi Şabi” dedi.

Şengal’in güvenlik sorunun olduğunu kaydeden Halil, kentte ortak asker ve polis gücünün olması gerektiğini ifade etti.

Ninova İl Meclisi Başkanı Seydo Çeto ise K24’e yaptığı açıklamada, Şengal’in kurban edildiğini söyledi.

Çeto, “Şengal’de meşru bir yönetim yok. Birçok insan hakları kurumu Şengal’e yardımlarını ulaştıramıyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.