1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BM'den Koye saldırılarına ilişkin açıklama
BM'den Koye saldırılarına ilişkin açıklama

BM'den Koye saldırılarına ilişkin açıklama

A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilciliği, İran’ın Erbil’in Koye ilçesindeki HDK ve PDK-İ kamplarına yönelik saldırısında Kürdistan yönetiminin tutumunu desteklediğini açıkladı.

BM Irak Temsilciliği, İran Devrim Muhafızları tarafından Erbil’in Koye ilçesinde bulunan Kürdistan Demokrat Partisi’nin (HDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-İran (PDK-İ) karargâhlarına yönelik saldırılarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, tarafların Irak’ın egemenliğine saygı duyması istenirken, İran’ın saldırıları karşısında Kürdistan yönetiminden gelen açıklamaların desteklendiği belirtildi.

İyad Allavi'den kınama

Öte yandan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve El Vataniyye Koalisyonu Lideri İyad Allavi, İran’ın Koye’deki HDK ve PDK-İ karargahlarına yönelik saldırıyı sert bir dille kınadı.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Allavi, “İran’ın Koye’de sınır ihlali yaparak düzenlediği saldırı kınanması gereken bir eylemdir. Irak hükümeti İran’ın bu tutumuna karşı sert bir tavır sergilemelidir” ifadelerini kullandı.

8 Eylül'de HDK’nin Koye’deki karargahında toplantı halindeki binaya ve çevresine 10 roketle saldırı düzenlenirken, İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin (PDK-İ) merkez binası da hedef oldu.

Sivil yerleşimlerin de zarar gördüğü saldırıda HDK’nin üst düzey yetkililerinden hayatını kaybeden ve yaralananlar oldu. Olay, HDK’nin 6 ayda bir yapılan toplantısı sırasında oldu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.